Vacuüm handling van beton

Wilt u zonder schade beton ontkisten en kantelen? Met vacuüm handling kunt u beton eenvoudig handlen. Aerolift ontwikkeld vacuüm heftoestellen op maat voor. Zeker voor de betonindustrie is het handlen met behulp van vacuümtechniek uitermate geschikt. Dit komt door de unieke eigenschappen van vacuüm die grote voordelen met zich meebrengen.

Snel en eenvoudig beton ontkisten zonder schade

Door de bijzondere eigenschappen van vacuüm handling is het mogelijk om een last zonder instortvoorzieningen in één keer te ontkisten en te kantelen. De last blijft onbeschadigd en u hoeft de mal niet te demonteren of te slopen. Bovendien kunt u met instortvoorzieningen pas ontkisten na minimaal 24 uur. Door de geringe oppervlaktebelasting van een zuignap is het meestal al mogelijk om te ontkisten na 8 tot 10 uur! Met hetzelfde vacuüm heftoestel kunt u na het ontkisten het betonproduct kantelen en zowel horizontaal als verticaal opslaan, ongeacht de vorm of het gewicht van de last. Zo kunt u met een zuignap van één vierkante meter al vier ton beton heffen.

Versnel het uithardingsproces van uw beton

De productiesnelheid van beton kunt u nog verder verhogen met behulp van een lagedruk stoomgenerator. De lagedruk stoomgenerator versnelt het uithardingsproces van uw beton zonder enige vorm van kwaliteitsverlies.

Voordelen van beton handlen met vacuümtechniek

Naast de voordelen bij het ontkisten heeft vacuüm handling ook zijn voordelen bij het handlen van beton en tijdens montagewerkzaamheden. Namelijk:

  • Geen extra kosten, omdat u geen instortvoorzieningen nodig hebt;
  • Sneller handlen met minder mankracht;
  • Minder kans op schade of ongelukken tijdens het handlen;
  • Geen beschadigingen tijdens het keren na het ontkisten;
  • Veiliger door een alarmsysteem en hangtijd;
  • Efficiënter gebruik van opslagruimte.

Zeker voor processen met een herhalend karakter is vacuüm handling geschikt. Denk aan het handlen betonelementen zoals vloeren, wanden, trappen, bielzen, buizen , palen, keerwanden, tunnelelementen, tanks en ga zo maar door. De toepassingen zijn eindeloos!

Veilig monteren van zware lasten

De vacuüm heftoestellen van Aerolift worden ook veel toegepast bij grote bouwprojecten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan woningbouw, utiliteitsbouw, tunnelbouw en stadionbouw. Een groot voordeel is dat u geen instortvoorzieningen nodig heeft. Zonder de last te beschadigen kunt u een betonelement eenvoudig plaatsen. Bovendien kunt u een vacuüm heftoestel op meerdere plaatsen binnen een proces gebruiken.

Meer weten over vacuüm handling van beton materialen?

Voor meer informatie over vacuüm handling van beton kunt u contact opnemen met onze medewerkers. Met de geavanceerde productkennis binnen Aerolift kunnen wij vragen vanuit iedere industrie voorzien van een passend advies.