Metalen handlen met vacuümtechniek

Met vacuümtechniek kunt u snel en veilig metalen verplaatsen, heffen en kantelen. Zolang het oppervlak van het metaal luchtdicht en glad is kunnen lasten tot wel 20 ton worden gehandled. Metalen handlen met vacuümtechniek kan zowel bij magnetische als niet-magnetische metalen, waaronder aluminium, koper, RVS en vele andere legeringen.

Veiligheid op de eerste plaats

Al onze heftoestellen voldoen aan hoge veiligheidseisen. Bij spanningsuitval beschikken de vacuüm heftoestellen over een alarmsysteem en de garantie dat de last nog geruime tijd veilig blijft hangen. De machine operator kan het vacuüm niveau van het heftoestel continue aflezen. De vacuüm heftoestellen van Aerolift zijn zo gedimensioneerd en geconstrueerd dat bij een vacuüm van minder dan 80%, of bij spanningsuitval het vacuüm pas na minuten tot een halfwaarde daalt. Dit geeft voldoende tijd om de last veilig aan de grond te zetten of op een andere manier te ondersteunen.

Voor het transport van metaalplaten en meer

Vacuum Handlers verplaatsen in metaalbewerkingsbedrijven en buizenfabrieken, behalve metaalplaten ook coils, buizen, huidplaten voor scheepsrompen, wanden, vliegtuigvleugels en profielen voor constructiestaal. Maar ook bij bij opslag, overslag en bij intern transport kunnen de vacuüm heftoestellen van Aerolift optimaal ondersteuning bieden. Zo produceert Aerolift, naast handmatig te bedienen vacuüm heftoestellen, ook (vol) automatische systemen.

Voordelen van vacuüm handling voor metaal

Met de conventionele technieken worden niet-magnetische metalen, zoals aluminium, koper en RVS, gehandled met kettingen, haken of klemmen. Metalen handlen met vacuümtechniek biedt verschillende voordelen:

  • geen beschadiging van de last;
  • sneller handlen met minder mankracht;
  • en geen afstandhouders of ander stopmateriaal nodig tijdens opslag.

Efficiënter werken

Magnetische metalen worden vaak nog gehandled met magneten. Tegelijkertijd kan vacuümtechniek een efficiëntieslag voor u betekenen. Namelijk:

  • meer hefcapaciteit door laag gewicht van het heftoestel;
  • lagere investeringskosten;
  • geen zwaar noodsysteem nodig;
  • restmagnetisme vrij;
  • altijd gecontroleerd handlen;
  • geen afstandhouder of ander stopmateriaal nodig tijdens opslag,
  • het energieverbruik in verhouding tot plaathandling met magneten is een stuk lager (3kW voor 10 ton en 5kW voor 20 ton).

Meer informatie over metalen handlen met vacuümtechniek

Wilt u meer weten over het handlen van metalen met vacuümtechniek? Neem dan contact op met Aerolift Industrial b.v..