Vacature: Mechanical Engineer (senior)

We krijgen een aanvraag binnen: een potentiële klant wil graag onderdelen van een windmolen makkelijk van A naar B kunnen verplaatsen en zoekt hiervoor een geschikte machine. Jij krijgt de input van jouw collega die de klant heeft gesproken en gaat als Engineer aan de slag met een ontwerp voor een op maat gemaakte machine. Daarbij verdiep je je volledig in de opdracht van de klant en denk je mee om de oplossing zo praktisch mogelijk te maken. Je stelt voor om twee stappen samen te voegen in één machine om het proces zo te versnellen.

De klant is enthousiast en jij mag je uitleven met een haalbaar ontwerp. Je werkt samen met de medewerkers op de werkplaats en stelt je uiteindelijke ontwerp voor aan de klant. Inmiddels ben je een aantal maanden verder, maar jouw op maat gemaakte ontwerp wordt gebouwd.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een Engineer die op zoek is naar een veelzijdige fulltime functie. Je bent betrokken bij het ontwerp, de berekeningen, selectie van grote inkoopdelen, de productie (meestal in eigen huis), de tests en het inbedrijfstellen van machines voor klantspecifieke toepassingen. Hierbij sta je in direct contact met klanten en leveranciers. Als Engineer bij Aerolift ben je bezig met alle facetten van techniek;: constructies, elektrische installaties, besturingstechniek, hydrauliek, etc.

Iedere situatie is uniek en vereist creativiteit om tot een oplossing te komen die perfect aansluit op de situatie van de klant. De ontwerpen zijn dan ook klant specifiek wat je werk uitdagend maakt, omdat je voor iedere klant een andere perfecte oplossing mag ontwikkelen. Je zorgt ervoor dat grotere projecten goed worden begeleid, herkent de pijnpunten en houdt de projectplanning in het oog. Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek en van veel vrijheid? Dan zul je hier helemaal op je plek zijn.

Je taken en verantwoordelijkheden als Engineer

 • Engineering, gedeeltelijk in teamverband waarbij jij de lead neemt;
 • Communicatie met klanten en leveranciers over bijv. het ontwerp;
 • Ontwerpen in Solid Edge 3D;
 • Projectplanning waarborgen;
 • Selectie van o.a. aandrijvingen en besturingen;
 • Ondersteuning bij de productie van de hefmachines;
 • Ondersteuning bij de inbedrijfstelling van jouw zelf ontworpen hefoplossingen.

Wil jij dit? En heb je verder:

 • HBO-opleiding (Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar);
 • goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • een zelfstandige, flexibele en initiatiefrijke instelling.

Dan bieden wij:

 • een fulltime baan;
 • een passend salaris afgestemd op leeftijd en werkervaring;
 • goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een gezellig team om elke dag met een lach af te sluiten.

Dit zijn wij

Aerolift is een toonaangevend bedrijf in de wereld van industriële (vacuüm-) heftechniek. Wij ontwerpen, produceren en leveren op maat gemaakte oplossingen voor het heffen en verplaatsen van zware lasten, voornamelijk tussen 1.000kg – 150.000kg. Toepassingen voor diverse industrieën wereldwijd zoals die van betonmetaalpapiertunnellingpipeline en windturbines. Met ons compacte en gezellige team leveren wij aan grote internationale bedrijven en projecten. Hoewel we wereldwijd opereren, kenmerken we ons als dynamisch, collegiaal, flexibel en hebben we korte lijnen.

Geïnteresseerd om als Aerolift Mechanical Engineer aan de slag te gaan?

Dan zijn wij ook zeer benieuwd naar jou. Stuur je motivatie met CV naar: mail@aerolift.nl, t.a.v. Robert Lemm (0346-354333).