Ontdek de kracht van vacuüm hefsystemen

Vacuüm hefsystemen zijn krachtig. Heffen met een vacuüm geeft u de mogelijkheid om zware lasten te handlen zonder het object te beschadigen. Haken in het beton aanbrengen is bijvoorbeeld niet meer nodig.

Met de hefsystemen van Aerolift zijn de toepassingen vrijwel onbeperkt. Zo ontwikkelen hefsystemen voor platen, betonelementen, papierrollen, windmolenvleugels en ga zo maar door. Daarnaast kunt u de last niet alleen tillen, maar ook draaien, kantelen, transporteren en op hoogte brengen. Vacuüm hefsystemen zijn daarom ideaal om in te zetten bij opslag en overslag situaties, offshore, intern transport en bij automatische systemen. Kortom alles waar het transport van grote en zware objecten snel en veilig moet gaan.

6 goede redenen voor het werken met een vacuüm hefsysteem

Werken met vacuüm hefsystemen heeft allerlei voordelen. Objecten handlen gaat voortaan gemakkelijk en snel. Omdat het aanzuigen en lossen van een object slechts enkele seconden duurt, zorgt het voor:

  • reductie van de productiekosten;
  • hogere productiesnelheden;
  • besparing op andere heftechnieken;
  • besparing op personele inzet en energiegebruik;
  • geen beschadiging van de last;
  • zeer veilig handlen door een dubbele veiligheidsfactor en extra veiligheidsvoorzieningen.

Extra veilig

Op de Aerolift vacuüm hefsystemen kan een operator doorlopend het niveau van het vacuüm monitoren. Bovendien geeft het heftoestel onmiddellijk een signaal zodra het vacuüm in de tank of de zuignappen onder de 80% daalt. In het geval van een storing zal pas na minuten het vacuüm tot de helft dalen, waardoor u ruim voldoende tijd heeft om de last veilig naar de grond te brengen.

Werkt ongeacht de omstandigheden

Vacuüm hefsystemen zijn toepasbaar in gebieden op zeeniveau, op plaatsen met ijle lucht, bij extreem lage en hoge temperaturen en zelfs onder water. Bovendien zijn de standaard rubbers aan de zuignap van de hefsystemen van Aerolift geschikt voor temperaturen van -40℃ tot 50℃. Voor toepassingen bij hogere temperaturen beschikken wij zelfs over een rubber dat bruikbaar is tot 220℃.

Vacuüm hefsystemen kopen

Transporteert u regelmatig grote en zware objecten, wat snel en veilig moet gebeuren? Dan is het kopen van een eigen vacuüm hefsysteem een oplossing voor uw bedrijf. Wij ontwikkelen klantspecifieke vacuüm oplossingen. De mogelijkheden met vacuümtechniek zijn eindeloos. Wij gaan dan ook geen uitdaging uit de weg en vinden graag een passende oplossing voor uw handling probleem.

Vacuüm hefsystemen huren

Heeft u slechts eenmalig of voor een kortdurend project een vacuüm hefsysteem nodig? Dan kunnen we ons voorstellen dat de aanschaf niet rendabel is. Maar het gebruik van een vacuüm heftoestel gaat u wel veel gemak opleveren. Daarom kunt u bij Aerolift een vacuüm heftoestel huren voor bijvoorbeeld het heffen van metalen platen en betonelementen. Lees hier meer over onze verhuurmogelijkheden.

Bent u benieuwd hoe onze huurtoestellen er uit zien? Neem dan een kijkje in onze galerij.

Meer weten over vacuüm hefsystemen van Aerolift?

Wilt u meer informatie over vacuüm hefsystemen van Aerolift of wilt u voor uw project een offerte aanvragen? Neem dan contact op met onze medewerkers. Wij helpen u graag vooruit. U kunt bij Aerolift ook vacuüm hefsysteem huren, bijvoorbeeld voor uw bouwproject.