Hefoplossingen prefab beton

Prefeb beton ontkisten, heffen en kantelen. Kies voor vacuüm handling. Vacuüm heftechniek biedt unieke voordelen, in het bijzonder voor de betonindustrie. De Aerolift hefoplossingen voor prefab beton worden toegepast tijdens productie, opslag, intern transport, overslag en constructie.

Eenvoudig en snel beton ontkisten zonder schade

In één beweging prefab beton ontkisten, heffen en kantelen. Het is mogelijk dankzij de unieke eigenschappen van vacuüm handling. Instortvoorzieningen zijn niet meer nodig, zo bespaart u op geld, tijd en mankracht. Bovendien blijft het oppervlak van het beton onbeschadigd en u hoeft de mal niet te demonteren of te slopen. Bovendien kunt u met instortvoorzieningen pas ontkisten na minimaal 24 uur. Door de geringe oppervlaktebelasting van een zuignap is dat al mogelijk na 8 tot 10 uur! Na het ontkisten wordt vervolgens het betonelement met hetzelfde vacuüm heftoestel gekanteld en opgeslagen. Ongeacht de vorm of het gewicht! Zo is een zuignap van één vierkante meter al in staat om vier ton beton te heffen.

Voordelen van beton handlen met vacuümtechniek

Naast de voordelen bij het ontkisten heeft vacuüm handling nog meer voordelen voor de betonindustrie. Namelijk:

  • Geen extra kosten, omdat u geen instortvoorzieningen nodig hebt;
  • Sneller handlen met minder mankracht;
  • Minder kans op schade of ongelukken tijdens het handlen;
  • Geen beschadigingen tijdens het keren na het ontkisten;
  • Veiliger door een alarmsysteem en hangtijd;
  • Efficiënter gebruik van opslagruimte.

Zeker voor processen met een herhalend karakter is vacuüm handling geschikt. Denk aan het handlen prefab betonelementen zoals vloeren, wanden, trappen, bielzen, buizen, heipalen, keerwanden, tunnelelementen, tanks en ga zo maar door. De toepassingen zijn eindeloos!

Veilig monteren van zware lasten

De vacuüm heftoestellen van Aerolift worden ook veel toegepast bij grote bouwprojecten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan woningbouw, utiliteitsbouw, tunnelbouw en stadionbouw. Een groot voordeel is dat u geen instortvoorzieningen nodig heeft. Zonder de last te beschadigen kunt u een betonelement eenvoudig plaatsen. Bovendien kunt u een vacuüm heftoestel op meerdere plaatsen binnen een proces inzetten. Daarom is het ook van belang om Aerolift zo vroeg mogelijk in een project te betrekken.

Meer weten over vacuüm handling van prefab beton?

Neem voor meer informatie over vacuüm handling van prefab beton contact op met onze medewerkers. Met de geavanceerde productkennis binnen Aerolift zijn wij in staat vragen vanuit iedere industrie voorzien van een passend advies.