Vacuüm handling voor overslag

Vacuüm handling toepassingen in de overslag van goederen vinden vele malen plaats binnen een transportketen. De goederen beginnen meestal in het magazijn van de productiefabriek, waarna zij worden getransporteerd per trailer, per schip, per trein of per vliegtuig. In de meeste gevallen worden de goederen tussentijds verladen van het ene vervoersmiddel, naar het volgende vervoersmiddel.

Vacuüm heftoestellen in combinatie met …

Hoewel Aerolift ook ‘stand alone’ vacuüm heftoestellen ontwikkeld, wordt bij overslag het vacuüm heftoestel meestal in combinatie met andere apparaten gebruikt. Zo kan afhankelijk van de toepassing een vacuüm heftoestel worden gecombineerd met een draadkraan, heftruck, bovenloopkraan, portaalkraan, hydraulische kraan, verreiker, straddle carrier, enzovoort. Met haar klantspecifieke oplossingen kijkt Aerolift dan ook niet alleen naar het product dat moet worden gehandled, maar ook naar het toestel dat in combinatie gebruikt gaat worden. Zo kunnen wij u een toestel adviseren, maar ook rekening houden met uw voorkeuren.

Overslag met vacuümtechniek

Wij zijn in staat om voor iedere vorm van overslag een passend vacuüm heftoestel te ontwikkelingen. Zo kunt u denken aan laad- en lossystemen voor het overslaan van staalplaten en buizen, of het overslaan van keerwanden en industrieplaten (stelconplaten) voor de betonindustrie. Ook biedt Aerolift oplossingen om brammen, staalplaten en buizen te laden en lossen door de twee openslaande deuren van een container.

Scheepsbeladingssysteem met vacuümtechniek

Daarnaast heeft Aerolift een scheepsbeladingssysteem ontwikkeld voor het laden en lossen van buizen in en uit de ruimen van Panama Tankers. De heftoestellen passen met zes buizen tegelijk in ingeklapte vorm door het luikhoofd van de Panama tanker (min. 12 meter breed). Als de eigen loskraan van het schip wordt gebruikt dan passen er drie buizen tegelijk door het luikhoofd. In het ruim schuift het heftoestel uit om de buizen tot op 30 meter uit elkaar, 15 meter naar beide kanten, in de breedte van het ruim te laden of te lossen.

Tunnelelementen handlen met vacuüm handling

Ook kunt u denken aan het overslaan van tunnelelementen en andere betonelementen voor metro tunneling. Soms worden de elementen individueel gehandled voor het creëren van complete ringsegmenten gereed voor transport. Deze complete stapel ringsegmenten kunt u in één keer handlen met een vacuüm klemcombinatie. Zo kunt u de stapel ringsegmenten in één keer op een trailer laden of naar beneden laten zakken in de bouwput voor de boorschacht.

Heftoestellen voor de papierindustrie

Aerolift heeft voor het handlen van papierrollen binnen de papierindustrie diverse vacuüm heftoestellen gebouwd. Voor vacuüm handling toepassingen in de overslag, bijvoorbeeld van zeewaardig verpakte papierrollen, heeft Aerolift de hydraulische- en mechanische papiergrijpers ontwikkeld.