Hefoplossingen voor uw industrie

Aerolift ontwikkelt op maat gemaakt hefoplossingen voor verschillende industrieën wereldwijd. Wij specialiseren ons in hefoplossingen voor het complete handlingsproces van productie tot constructie. Bent u op zoek naar een hefoplossing die perfect aansluit op de situatie? Bespreek de situatie en de mogelijkheden met de Aerolift hefexperts.

Staat uw industrie niet in bovenstaande lijst? Geen probleem, wij engineeren zware hefoplossingen voor nog veel meer industrieën.

Vacuüm hefoplossingen

De meeste van onze hefoplossingen zijn gebaseerd op vacuüm heftechniek. In onze overtuiging is vacuüm heftechniek de beste hefmethode die er is! Waarom? Vergeleken met andere hefmethoden biedt vacuüm unieke voordelen die zorgen voor meer efficiëntie en veiligheid. Denk aan eenvoudig en snel heffen, geen schade aan uw product, reductie van productiekosten en unieke veiligheidsvoorzieningen.

Mechanische hefoplossingen

Hoewel wij altijd de voorkeur geven aan vacuüm, is niet ieder product geschikt. Denk aan zeewaardig verpakte papierrollen, gecoate buizen en een stapel tunnelelementen. Om met vacuüm te handlen heeft het product bijvoorbeeld een luchtdicht oppervlak nodig. Speciaal voor dit soort situaties bieden wij hefoplossingen zonder vacuüm. Toch zijn deze mechanische hefoplossingen speciaal geëngineerd om dezelfde soort voordelen te bieden als vacuüm heftechniek.

Prefab beton

De betonindustrie is bij uitstek geschikt voor het gebruik van vacuüm heftechniek. Door de unieke voordelen van vacuüm handling, is het mogelijk om te ontkisten, heffen en kantelen zonder gebruik van instortvoorzieningen. Bovendien is ontkisten niet mogelijk na 24 uur, maar al na 8 tot 10 uur! Dit is mogelijk door de verdeelde oppervlaktedruk van een zuignap. Voor prefab beton bieden wij hefoplossingen voor het complete handlingsproces. Voor de productie, opslag, transport en constructie.

Meer over hefoplossingen prefab beton

Tunnelling

Prefab tunnelelementen zijn net als andere betonproducten bij uitstek geschikt voor het gebruik van vacuüm heftechniek. Wij bieden hefoplossingen voor het complete handlingsproces. Van de productie van tunnelelementen tot het handlen van de tunnelelementen in de tunnelboormachine (TBM).

Meer over hefoplossingen tunnelling

Metaal

Vacuüm handling kan gebruikt worden voor het heffen van zowel magnetische als niet-magnetische metaalplaten. Denk aan staal, aluminium, koper, roestvrijstaal, en andere metaallegeringen. Ten opzichte van andere hefmethoden, zoals magneten en klemmen, biedt vacuüm handling verschillende industriegerelateerde voordelen. Denk aan geen schade, geen risico op overbelasting, geen afstandhouders, geen restmagnetisme en ga zo maar door. Onze vacuümheffers worden gebruikt voor het voeden van snijmachines en buigmachines, voor de buisproductie, opslag, transport enzovoort.

Meer over hefoplossingen metaal

Pipeline

Voor de pipeline industrie ontwikkelen wij hefoplossingen voor het complete hefproces van plaat tot (gecoate) buis. Beginnend bij de platen bij de buisproductie. Na productie kunnen de buizen eenvoudig worden gehandled met een vacuüm hefsysteem of een mechanisch hefsysteem. Zoals eerder al aangegeven bieden wij altijd de voorkeur aan een oplossing met vacuümtechniek. Maar afhankelijk van de soort coating, zijn gecoate buizen veelal niet luchtdicht en kunnen daardoor niet worden gehandled met vacuüm. Speciaal voor deze situatie engineeren wij hefsystemen voor buizen die eenzelfde soort voordelen bieden als een vacuüm heftoestel. Zo zijn wij in staat om voor buizen hefoplossingen te ontwikkelen voor productie, opslag, transport, en zelfs offshore.

Meer over hefoplossingen pipeline

Papierrollen

De Aerolift (vacuüm) heftoestellen hebben zich bewezen als waardevolle aanwinst in geautomatiseerde papierfabrieken. Na productie worden de papierrollen mechanisch rechtop gezet en vervolgens opgepakt met een vacuüm heftoestel. Het vacuüm heftoestel is in staat om de papierrollen in de opslag dicht bij elkaar te plaatsen, waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt gebruikt. Op klantverzoek hebben wij ook een papiergrijper ontwikkeld. Een hefoplossing, speciaal bedoelt voor zeewaardig verpakte papierrollen. De Aerogripper is speciaal ontwikkeld om perfect te passen in de parameters die ontstaan wanneer de rollen dicht bij elkaar worden opgestapeld. Zo is ook deze oplossing is staat om optimaal gebruik te maken van de beschikbare opslagruimte.

Meer over hefoplossingen papier

Windenergie industrie

De windenergie industrie vraagt om zeer nauwkeurig heffen van grote producten zonder schade. Een perfect karwei om uit te voeren met vacuüm handling. Wij ontwikkelden al onderstaande hefoplossingen voor het:

  • heffen van de extreem zware staalplaten van de windmolentoren
  • handlen van de lamellen van het windmolenblad
  • ontkisten en heffen van “spar cabs” van de windmolenvleugels
  • ontkisten van geprefabriceerde windmolenbladen
  • heffen van windmolenbladen zelf
  • monteren van windmolenbladen aan de toren
Meer over hefoplossingen voor windenergie

Aerolift hefoplossingen voor uw industrie?

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van de Aerolift hefoplossingen voor uw industrie? Neem contact op met ons team van hefexperts. Staat uw industrie hierboven niet beschreven? Twijfel niet om gewoon even contact op te nemen met ons team. Wij bieden voor nog veel meer industrieën op maat gemaakte hefoplossingen.