Hefoplossingen voor papierrollen

Voor het complete hefproces van papierrollen heeft Aerolift diverse hefoplossingen ontwikkeld. In de productie in combinatie met volautomatische papierfabrieken en in kleinere bedrijven van bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie en drukkerijen. Onze hefoplossingen maken optimaal gebruik van de beschikbare opslagcapaciteit. Zo staan alle papierrollen met een minimale tussenafstand van elkaar. Een stapel kan wel 15 meter hoog zijn.

Vacuüm hefsysteem voor papierrollen

De vacuüm hefsystemen worden gebruikt voor het heffen, transporteren en stapelen van papierrollen. Na productie worden de rollen mechanisch rechtop gezet. Een vacuüm hefsysteem positioneert zichzelf op de rol. Door de explosie waarmee het vacuüm tot stand komt, ontstaat een luchtdicht papieroppervlak. Nu kan het hefsysteem eenvoudig en snel het papier heffen. Doordat de zuignap gepositioneerd is op de bovenkant, staan de papierrollen met een minimale afstand van elkaar. Een maximaal benutte opslagcapaciteit. De papierrollen in een fabriek hebben uiteenlopende lengtes en diameters. Alle Aerolift hefsystemen zijn op maat gemaakt om de complete range te handlen.

Papiergrijper Aerolift

Zeewaardig verpakte papierrollen kunnen echter niet langer gehandled worden met vacuümtechniek. De verpakking zou simpelweg scheuren. Toch kregen wij het verzoek om een hefoplossing te ontwikkelen met eenzelfde soort voordelen als een hefsysteem op basis van vacuüm. Denk aan snel, eenvoudig, geen schade en een zeer efficiënt gebruik van de opslagcapaciteit.

Speciaal voor dit doel hebben wij een papiergrijper ontwikkeld. De Aerogripper. Een zesarmige elektrisch-hydraulische papiergrijper voor het heffen van verpakte papierrollen. Net als met vacuüm heft de papiergrijper staande rollen. De papiergrijper positioneert zijn zes armen om de papierrol heen, waarbij de armen precies in het rollenspectrum passen dat ontstaat als je ronde rollen naast elkaar opstelt. Zo staan de papierrollen nog steeds met een minimale tussenafstand van elkaar. Een bijkomend voordeel is dat de papiergrijper door zijn lange grijperarmen meerdere rollen tegelijk kan heffen. De Aerogripper wordt voornamelijk gebruikt bij overslag en bij het transport gereed maken van papier.

Papierrollen handlen op kleinere schaal

Veel van onze toepassingen binnen de papierindustrie worden ingezet in grote volautomatische papierfabrieken, toch bieden wij ook hefoplossingen op kleinere schaal. Hoewel papierfabrieken veelal beschikken over opslagruimte met grote capaciteit, hebben de gebruikers, zoals de verpakkingsindustrie en drukkerijen, meestal een beperkte opslag. Ook voor deze gebruikers heeft Aerolift diverse oplossingen. Denk aan vacuüm heftoestellen in combinatie met heftrucks en handmatige kraantoepassingen.

Meer informatie voor onze hefoplossingen voor de papierindustrie?

Wilt u meer weten over papierrollen heffen met een Aerolift hefoplossing? Neem dan contact op met Aerolift.