Vacuüm handling van papierrollen

Papierrollen kunt u eenvoudig en zonder schade handlen met behulp van vacuüm handling. In diverse papierfabrieken worden de hefoplossingen van Aerolift volautomatisch ingezet. Door de papierrollen te stapelen tot wel 15 meter hoog en en de papierrollen dicht bij elkaar te positioneren wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare opslagruimte.

Handling met een vacuüm heftoestel

Papier wordt na productie op de juiste lengtes gesneden en als papierrollen opgeslagen. Naast de verschillende lengtes, zijn de diameters van de papierrollen ook zeer uiteenlopend. Vervolgens worden de papierrollen mechanisch rechtop gezet en opgepakt met het vacuüm heftoestel. Al onze vacuüm heftoestellen worden op maat gemaakt. Zo is ieder vacuüm heftoestel in staat om de complete range van rolafmetingen te heffen.

Maar hoe kunnen wij met vacuüm papier heffen? Dat is toch niet luchtdicht? Dat is eenvoudig uit te leggen. Door de explosie waarmee het vacuüm tot stand komt ontstaat een luchtdicht papieroppervlak. Daarna kan de papierrol probleemloos worden transporteerd en opgeslagen. Met een vacuüm heftoestel kunt u de papierrollen eenvoudig en snel opstapelen en ook zo dicht mogelijk naast elkaar zetten. Zo wordt uw opslagruimte efficiënt benut. Ook voor handling bij overslag is een vacuüm heftoestel uiterst geschikt.

Papiergrijper Aerolift

Voor zeetransport worden papierrollen verpakt. De zeewaardig verpakte papierrollen kunnen echter niet gehandled worden met vacuümtechniek. Zo ontstond de vraag naar een volautomatisch heftoestel dat in staat is om verpakte papierrollen te heffen. En dat dan met dezelfde soort voordelen als bij vacuüm handling, zoals geen schade aan de papierrol.

Speciaal voor dit doel hebben wij een papiergrijper ontwikkeld. De hydraulisch Aerogripper. Een zesarmige papiergrijper voor het handlen van verpakte papierrollen. De Aerogripper wordt voornamelijk gebruikt bij overslag en bij het transport gereed maken van papierrollen. Net als het vacuüm heftoestel heft de papiergrijper staande papierrollen. De papiergrijper positioneert zijn zes armen om de papierrol heen, waarbij de armen precies in het rollenspectrum passen dat ontstaat als je ronde rollen naast elkaar opstelt. De armen sluiten zich als een klem om de papierrol. Een bijkomend voor is dat de papiergrijper door zijn lange grijperarmen meerdere papierrollen tegelijk kan handlen. Inmiddels heeft Aerolift de hydraulische grijper ook doorontwikkeld naar een mechanische grijper. Het hangt af van de toepassing en uw voorkeur welke van de twee type papiergrijpers het meest geschikt is.

Papierrollen handlen op kleinere schaal

Veel van onze toepassingen binnen de papierindustrie worden ingezet bij grote volautomtische papierfabrieken, toch bieden wij ook vacuüm hefoplossingen op kleinere schaal. Hoewel papierfabrieken veelal beschikken over opslagruimte met een grote opslagcapaciteit, hebben de gebruikers, zoals de verpakkingsindustrie en drukkerijen, meestal een beperkte capaciteit. Ook voor deze gebruikers heeft Aerolift diverse oplossingen. Bijvoorbeeld vacuüm heftoestellen die gekoppeld worden aan heftrucks en heftoestellen voor handmatige kraantoepassingen.

Meer informatie voor onze hefoplossingen voor de papierindustrie?

Wilt u meer weten over papierrollen handlen met vacuüm handling? Neem dan contact op met Aerolift.