Vacuüm handling van papierrollen

Aerolift heeft verschillende heftoestellen ontwikkeld om zware papierrollen te handlen met vacuümtechniek. In diverse papierfabrieken worden de heftoestellen van Aerolift volautomatisch ingezet. Om de opslagruimte binnen een papierfabriek zo efficiënt mogelijk te benutten worden de papierrollen opgestapeld.  De papierrollen worden zo dicht mogelijk naast elkaar opgestapeld. De stapel kan tot wel 15 meter hoog reiken.

Handling met een vacuüm heftoestel van Aerolift

Papier wordt na productie op de juiste lengtes gesneden en als papierrollen opgeslagen. Naast de verschillende lengtes, zijn de diameters van de papierrollen ook zeer uiteenlopend. Om papierrollen te kunnen bewerken pakt het vacuüm heftoestel van Aerolift de papierrollen, nadat deze mechanisch rechtop zijn gezet, aan de bovenkant op.

Door de explosie waarmee het vacuüm tot stand komt ontstaat een vacuümdicht papieroppervlak. Het papier is nu gereed voor handling. Met een vacuüm heftoestel kunt u de papierrollen eenvoudig en snel opstapelen en ook zo dicht mogelijk naast elkaar zetten. Zo wordt uw opslagruimte efficiënt benut. Ook voor handling bij overslag is een vacuüm heftoestel uiterst geschikt.

Papierrollen handlen met de Aerogripper

Voor zeetransport is het vaak nodig om papierrollen te verpakken. Deze verpakte papierrollen kunnen echter niet gehandled worden met vacuümtechniek zonder speciale voorzieningen te treffen. Dat kost tijd en daarmee geld. Zo ontstond de vraag naar een heftoestel dat verpakte papierrollen volautomatisch kan handlen zonder de verpakking te beschadigen.

De oplossing hiervoor is de hydraulische Aerogripper. De zesarmige papiergrijper maakt geen gebruik van een vacuüm, maar heeft een elektro-hydraulische aandrijving. De Aerogripper wordt voornamelijk gebruikt bij overslag of bij het transport gereed maken van papierrollen. Net als het vacuüm heftoestel heft de Aerogripper staande papierrollen. De papiergrijper slaat zijn zes armen om de papierrol heen, waarbij de armen in het rollen spectrum passen dat ontstaat als je ronde rollen naast elkaar opstelt. De armen sluiten zich als een klem om de papierrol. De Aerogripper kan door zijn lange grijperarmen meerdere papierrollen tegelijk handlen. Inmiddels heeft Aerolift de hydraulische grijper doorontwikkeld naar een mechanische grijper. Het hangt af van de toepassing en uw voorkeur welke van de twee type papiergrijpers het meest geschikt is.

Papierrollen handlen met vacuümtechniek op kleinere schaal

Papierrollen handlen met vacuümtechniek kan ook op kleinere schaal. Hoewel papierfabrieken veelal beschikken over opslagruimte met een grote opslagcapaciteit, hebben de gebruikers, zoals de verpakkingsindustrie en drukkerijen, meestal een beperkte capaciteit. Ook voor deze gebruikers heeft Aerolift diverse oplossingen. Bijvoorbeeld vacuüm heftoestellen die gekoppeld worden aan heftrucks en heftoestellen voor handmatige kraantoepassingen.

Wilt u meer weten over papierrollen handlen met vacuümtechniek? Neem dan contact op met Aerolift.