Vacuüm handling voor opslag

Een opslag is een product en/of materiaal verzamelplaats. Iedere industrie kent zijn eigen opslagmethodes en daarmee ook zijn eigen omstandigheden. Of uw opslag zich nu binnen of buiten bevindt, wij bieden u een efficiënte oplossing voor het handlen van uw producten. Daarbij kunt u denken aan vacuüm handling toepassingen voor opslag, maar ook aan het laden en lossen van producten.

Efficiënte binnenopslag met vacuüm handling

Productiefabrieken hebben veelal een opslag met een grote capaciteit. Zeker in een binnenopslag verlopen veel processen via automatische systemen, waardoor er minder mankracht nodig is. Ook Aerolift heeft voor deze situaties vacuüm heftoestellen ontwikkeld die (vol)automatisch opereren. Zo zijn de heftoestellen van Aerolift bijvoorbeeld te vinden in grote papierfabrieken. De heftoestellen worden zowel binnen de opslag als tijdens de overslag gebruikt voor het handlen van papierrollen.

Natuurlijk zijn er ook toepassingen binnen andere industrieën, denk bijvoorbeeld aan de staalindustrie in opslagmagazijnen, aan overzetstations in de beton- en staalindustrie, aan automaten in de boortunnelindustrie en als onderdeel van de TBM (tunnelboormachine).

Buitenopslag onder alle omstandigheden

Heeft u een buitenopslag? Met de vacuüm heftoestellen van Aerolift kunt u vrijwel onder alle weersomstandigheden doorwerken. Dat is zeker essentieel voor het laden en lossen! Zo is een vacuüm heftoestel niet gevoelig voor regen. Ook het aanzuigen van materialen met een vochtig oppervlak is geen probleem. Verder kunt de heftoestellen van Aerolift gebruiken bij temperaturen van -40 °C tot +50 °C.

Wij denken graag met u mee!

Wij denken graag met u mee op het gebied van vacuüm handling toepassingen voor opslag. Met een eigen ontwerpbureau is Aerolift in staat u optimaal te bedienen. Zo kijken wij graag met u mee om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Stel u moet zware staalplaten opslaan. Vanwege de maximale oppervlakbelasting kunnen slechts enkele staalplaten op een stapel. U kunt de staalplaten ook verticaal opslaan tegen een A-frame. Op deze manier kunt u meer staalplaten kwijt op eenzelfde oppervlak. De staalplaten moeten dan wel 90° graden gekanteld worden. Aerolift kan voor u een vacuüm heftoestel ontwikkelen die een staalplaat horizontaal kan oppakken, vervolgens kantelt en wegzet. Hetzelfde heftoestel kan vervolgens ook gebruikt worden om de opgeslagen staalplaten verticaal op te pakken en weer terug te kantelen.