Hefsystemen voor buizen

Aerolift hefsystemen voor buizen worden voornamelijk toegepast in pipeline projecten. Voor iedere moment in het handlingsproces bieden wij op maat gemaakte hefoplossingen. Tijdens de productie, opslag, intern transport, overslag, constructie en offshore. De Aerolift hefoplossingen voor buizen kenmerken zich als zeer efficiënt, zonder schade en veilig.

Creëer een veilige werkomgeving

Buizen heffen gebeurd veelal gedaan met stroppen, kettingen en/of haken. Deze hefmethoden vragen altijd om het handmatig bevestigen en loskoppelen van buizen. Op grondniveau is dit geen probleem, maar wat als de buizen opgestapeld liggen tot enkele meter hoog? Om het hefsysteem te bevestigen moet iemand op de buizenstapel klimmen. Dat neemt de nodige risico’s met zich mee. Alle Aerolift hefsystemen voor buizen zijn speciaal ontwikkeld om dit risico weg te nemen om de veiligheid van de werkomgeving enorm te verbeteren. Overigens is dit zeker niet het enige voordeel van de Aerolift hefoplossingen.

Vacuüm heftoestel Aerolift

Buizen heffen met vacuüm

De meeste Aerolift hefoplossingen zijn gebaseerd op vacuüm heftechniek. In onze overtuiging is vacuüm handling de beste hefmethode die er is. De voordelen ten opzichte van andere hefmethoden uniek en overtuigend. Eén van deze unieke voordelen is het verbeteren van de veilige werkomgeving, omdat niemand in de buurt van de buizen hoeft te komen voor, tijdens of na het heffen. Daarnaast biedt een vacuüm hefsysteem voor buizen nog andere voordelen:

  • Eenvoudig en snel handlen
  • Perfecte controle tijdens het heffen
  • Geen afstandhouders nodig
  • Veilig hijsen door veiligheidsvoorzieningen
  • Geen enkele vorm van schade aan de buizen
  • Verhoging productiviteit
  • Minder mankracht
  • Minder investering in technologie en energie

Hefsteem voor meerdere buizen

Alle Aerolift vacuüm hefsystemen zijn op maat gemaakt voor een specifiek doel. Zo zoeken wij altijd naar een hefoplossing die het beste aansluit op uw situatie. Heeft het bijvoorbeeld de voorkeur om één of meerdere buizen tegelijk te heffen? Wat is de minimale en maximale diameter van de buizen die u wilt heffen? Alles hangt af van de situatie en de wensen van de klant.

Hefoplossingen voor gecoate buizen

Buizen met een coating zijn lang niet altijd geschikt om te heffen met vacuüm heftechniek. Dit hangt af van de soort coating. Is deze luchtdicht? Zo niet, dan kunt u de buis niet langer heffen met vacuüm. Speciaal voor deze situaties ontwikkelen wij mechanische hefsystemen die dezelfde soort voordelen bieden als vacuüm hefsystemen voor buizen. Zo wordt de sluitbeweging van de spreader bar automatisch geactiveerd, nadat het mechanische hefsysteem zichzelf boven de gecoate buis heeft gepositioneerd. Alle besturing vindt plaats door de operator op een veilig afstand vanuit de kraancabine. Bovendien biedt het mechanische hefsysteem nog andere voordelen, zoals eenvoudig en snel handlen, veilig, verhoging productiviteit, lagere investering, en geen enkele vorm van schade aan de buis.

Meer weten over hefsystemen voor buizen?

Meer informatie over hoe de Aerolift (vacuüm) hefsystemen voor buizen uw situatie verbeteren? Neem contact op met ons team van hefexperts. Zij bespreken graag de hefmogelijkheden voor uw situatie. Wilt u naast buizen ook platen heffen? De Aerolift hefoplossingen worden ook toegepast in het complete handelingsproces van plaat tot (gecoate) buis.