Hefsystemen voor buizen

Aerolift hefsystemen voor buizen worden voornamelijk toegepast in pipeline projecten. Voor iedere moment in het handlingsproces bieden wij op maat gemaakte hefoplossingen. Tijdens de productie, opslag en intern transport in de buizenfabriek, overslag, constructie en offshore. De Aerolift hefoplossingen voor buizen kenmerken zich als zeer efficiënt en veilig. Daarnaast zorgt het vacuüm heffen voor geen enkele vorm van schade aan de buizen.

Veilig werken in de buizenfabriek

Het heffen van buizen wordt vaak gedaan met stroppen, kettingen en/of haken. Deze hefmethoden vragen altijd om het handmatig bevestigen en loskoppelen van de buizen. Op grondniveau is dit geen probleem, maar wat als de buizen in een buizen opslag of buizenfabriek opgestapeld liggen tot enkele meter hoog? Om het hefsysteem te bevestigen moet iemand op de stapel buizen klimmen. Dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Alle Aerolift hefsystemen voor buizen zijn speciaal ontwikkeld om deze risico’s weg te nemen. Met onze hefsystemen voor buizen verbetert de veiligheid van de werkomgeving enorm. Dit is zeker niet het enige voordeel van de Aerolift hefoplossingen.

Vacuüm heftoestel Aerolift

De voordelen van buizen heffen met vacuüm

De meeste Aerolift hefoplossingen zijn gebaseerd op vacuüm heftechniek. In onze overtuiging is vacuüm handling de beste hefmethode voor buizen die er is. De voordelen ten opzichte van andere hefsystemen voor buizen zijn overtuigend. Zoals eerder gezegd, is één van deze unieke voordelen het verbeteren van de veilige werkomgeving, omdat niemand in de buurt van de buizen hoeft te komen vóór, tijdens of na het heffen. Daarnaast biedt een vacuüm hefsysteem voor buizen nog andere voordelen:

  • Eenvoudig en snel handlen van buizen
  • Perfecte controle tijdens het heffen
  • Geen afstandhouders nodig
  • Veilig hijsen door veiligheidsvoorzieningen
  • Geen enkele vorm van schade aan de buizen
  • Verhoging productiviteit
  • Minder mankracht nodig
  • Minder investering in technologie en energie

Maatwerk hefsysteem voor meerdere buizen of buizen met een grote diameter

Alle Aerolift vacuüm hefsystemen zijn op maat gemaakt voor een specifiek doel. Zo zoeken wij altijd naar een hefoplossing die het beste aansluit op uw situatie. Heeft het bijvoorbeeld de voorkeur om één of meerdere buizen tegelijk te heffen? Wilt u een buis heffen met een grote diameter? En is er een minimale of maximale diameter voor de buizen die u wilt heffen? Alles hangt af van de situatie en de wensen van u als klant. Wij passen onze hefsystemen voor buizen hierop aan.

Hefoplossingen voor gecoate buizen

Buizen met een coating zijn lang niet altijd geschikt om te heffen met vacuüm heftechniek. Dit hangt af van de soort coating. Is deze luchtdicht? Zo niet, dan kunt u de buis niet langer heffen met vacuüm. Speciaal voor deze situaties ontwikkelen wij mechanische hefsystemen die dezelfde voordelen bieden als vacuüm hefsystemen voor buizen. Zo wordt de sluitbeweging van de spreader bar automatisch geactiveerd, nadat het mechanische hefsysteem zichzelf boven de gecoate buis heeft gepositioneerd. Alle besturing door de operator vindt op een veilig afstand vanuit de kraancabine plaats. Bovendien biedt het mechanische hefsysteem nog andere voordelen: eenvoudig, snel en veilig handlen van buizen, verhoging van de productiviteit, lagere investering, en geen enkele vorm van schade aan de buis.

Meer weten over hefsystemen voor buizen?

Wilt u meer informatie over hoe de Aerolift (vacuüm) hefsystemen voor buizen uw situatie verbeteren? Neem dan contact op met ons team van hefexperts. Zij bespreken graag alle mogelijkheden voor uw situatie. Wilt u naast buizen ook platen heffen? De Aerolift hefoplossingen worden ook toegepast in het complete handelingsproces van plaat tot (gecoate) buis.