Hefoplossingen voor de windenergie

Voor de windenergie ontwikkelt Aerolift hefoplossingen voor verschillende onderdelen van de windturbines. De vaak grote en soms zware onderdelen vragen om nauwkeurige en betrouwbare hefmethodes. Vacuüm heftechniek biedt precisie en controle ongeacht de grote of het gewicht. Bovendien zorgt de zachte zuignap ervoor dat het oppervlak onbeschadigd blijft. Of het gaat om een staalplaat voor de windturbinewand of het windturbineblad. Alle onderdelen moeten op enig moment worden gehandled. Aerolift biedt op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op uw situatie.

Vacuüm heftechniek = Heffen met precisie en controle

Aerolift staat wereldwijd bekend om zijn op maat gemaakte (vacuüm) hefoplossingen. De meeste hefoplossingen zijn gebaseerd op vacuüm heftechniek vanwege de vele voordelen. De unieke eigenschappen van vacuüm heftechniek zijn uitermate geschikt binnen de windenergie. Denk aan:

  • Geen enkele vorm van schade aan het product;
  • Precies en gecontroleerd heffen;
  • Eenvoudig en snel heffen ongeacht de afmetingen of het gewicht;
  • Veiligere werkomgeving;
  • Minder mankracht;
  • Zeer veilig door een alarmsysteem en hangtijd.

Zware staalplaten heffen

Wat is de maximale hefcapaciteit van een vacuüm heftoestel? Een vraag waar eigenlijk geen antwoord op is, omdat het gewicht nooit een beperking is. Het zwaarste Aerolift vacuüm heftoestel heft zware staalplaten tot 85 ton! De vacuümheffer heft de zware stalen wanden van de windturbinetoren. Ondanks het indrukwekkende gewicht, gaat het heffen van de staalplaten met vacuüm eenvoudig en compleet in controle. Hieronder vindt u meer over het betreffende project.

Handlen ‘spar cabs’ het windturbineblad

Een ‘spar cab’ is tientallen meterslang. En voor plaatsing in het windturbineblad moet deze kantelen. Een Aerolift vacuüm heftoestel stelt u in staat om een ‘spar cab’ te heffen, kantelen en plaatsen. Zo heeft u één heffer voor het complete hefproces.

Lamineren van een windturbineblad

De lamellen van een windturbineblad moeten voor het lamineren van horizontaal naar verticaal. Lamineren van de lange turbinebladen gaat met vacuümheftechniek eenvoudig en zonder schade.

Ontkisten van geprefabriceerde windturbinebladen

Aerolift vacuüm heftoestellen zijn maatwerk. Dat stelt ons in staat om rekening te houden met de vorm van uw product. Zo is onderstaand heftoestel in staat om een geprefabriceerde windturbinebladen te ontkisten en heffen. De zuignappen sluiten perfect aan op de vorm van het product. Zo gaat ontkisten en heffen eenvoudig en snel zonder schade.

Windturbinebladen heffen

Hef uw windturbinebladen zonder risico op schade met een Aerolift hefoplossing. Dit is mogelijk door het zachte Aerolift rubber en de verdeelde oppervlaktebelasting. De zuignap plaatst u boven op het turbineblad. Activeer het vacuüm van een veilig afstand. Waarna u de windturbinebladen kunt ontkisten en heffen. Eenvoudig, snel en met minder mankracht.

Montage en reparatie windturbinebladen

De windturbinebladen worden tientallen metershoog gemonteerd aan de windturbinetoren. Voor de (de)montage aan de toren hebben wij een Aerolift hefoplossing ontwikkeld. De heffer is ontwikkeld voor montage- en reparatiedoeleinden. Neem voor meer informatie en vragen gerust contact op met ons team van hefexperts.

Aerolift hefoplossing voor de windenergie

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar meer informatie over de Aerolift mogelijkheden voor de windenergie? Wij komen graag met u in contact om de mogelijke oplossingen voor uw situatie te bespreken.

Op onze projectenpagina vindt u eerdere Aerolift projecten binnen uw industrie.