Hefoplossingen voor de windenergie industrie

De windenergie industrie vraagt om nauwkeurige hefoplossingen voor verschillende situaties. Denk aan productie, transport  en constructie. Zo moeten alle onderdelen van de windmolen op enig moment worden gehandled. Van de extreem zware staalplaten van de windmolentoren tot het windmolenblad zelf. De onderdelen hebben vaak aanzienlijke afmetingen en moeten met zorg gehandled worden om schade te voorkomen. Wij bieden unieke hefoplossingen die zeer geschikt zijn voor de windenergie industrie. Al onze hefoplossingen zijn uniek en op maat gemaakt voor een specifieke situatie om moeiteloos en zonder schade te handlen.

Moeiteloos en nauwkeurig handlen met vacuüm heftechniek

Aerolift staat wereldwijd bekend om zijn op maat gemaakte (vacuüm) hefoplossingen. De meeste hefoplossingen zijn gebaseerd op vacuüm heftechniek vanwege de vele voordelen ten opzichte van andere hefmethoden. De unieke eigenschappen van vacuüm heftechniek zijn uitermate geschikt voor de windenergie industrie. Denk aan:

  • Geen enkele vorm van schade aan het product;
  • Precies en gecontroleerd handlen;
  • Eenvoudig en snel heffen ongeacht de afmetingen of het gewicht;
  • Veiligere werkomgeving;
  • Minder mankracht;
  • Zeer veilig door een alarmsysteem en hangtijd.

Extreem zware staalplaten heffen

’s Werelds grootste vacuüm heftoestel. In ieder geval tot nu toe… 😉 Die hebben wij geproduceerd voor de windenergie industrie. In zijn geheel meet dit vacuüm heftoestel een lengte van 31,2 meter. Deze krachtpatser is in staat om extreem zware staalplaten tot 85 ton te heffen! De staalplaten zijn onderdeel van de windmolentoren. Ondanks het indrukwekkende gewicht, gaat het heffen van de staalplaten met vacuüm eenvoudig en compleet in controle.

Handling de ‘spar cabs’ van het windmolenblad

Speciaal voor het heffen en kantelen van ‘spar cabs’ hebben wij een vacuüm heftoestel ontworpen met een lengte van 66,3 meter! Na productie moeten de ‘spar cabs’ worden gekanteld om vervolgens in het windmolenblad te worden geplaatst.

Lamineren van een windmolenblad

De lamellen van een windmolenblad moeten voor het lamineren van horizontaal naar verticaal. De unieke eigenschappen van vacuüm heftechniek, maken het lamineren van de lange windmolenbladen eenvoudig en zonder risico op schade.

Ontkisten van geprefabriceerde windmolenbladen

Wij hebben ook een vacuüm heftoestel ontwikkeld om geprefabriceerde windmolenbladen te ontkisten. Het heftoestel ontkist en heft de bladen eenvoudig en snel zonder enige vorm van schade.

Heffen van windmolenbladen

Vacuüm handling is zeer geschikt voor het ontkisten en heffen van windmolenbladen. Het zachte rubber en de verdeelde oppervlakte belasting zorgen ervoor dat u kunt heffen zonder de risico van schade aan het blad. Om te ontkisten en te heffen wordt een zuignap bovenop het windmolenblad geplaatst zonder menselijke tussenkomst. Het heffen van het blad gaat eenvoudig, snel, veilig en met minder mankracht.

Montage van windmolenbladen aan de toren

Speciaal voor de montage en demontage van de windmolenbladen aan de toren hebben wij een Aerolift hefoplossing ontwikkeld. Het heftoestel is speciaal ontwikkeld voor constructie- en reparatiedoeleinden.

Aerolift hefoplossingen voor de windenergie industrie

Benieuwd naar meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met onze hefexperts. Zij kunnen u meer vertellen over eerdere projecten voor de windenergie industrie. Daarnaast denken zij graag mee over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.