Metalen platen heffen met vacuümtechniek

Wilt u een metalen platen heffen? Maak gebruik vacuümtechniek. Met vacuümtechniek kunt u zowel magnetische als niet-magnetische platen heffen. Aluminium, staal, RVS, koper en vele andere legeringen. Bovendien biedt vacuümtechniek vele voordelen ten opzichte van andere hefmethoden.

Veiligheid vacuümtechniek

Al onze heftoestellen voldoen aan hoge veiligheidseisen. Zo geeft het vacuüm heftoestel een zichtbaar en hoorbaar alarm in geval van stroomuitval. Daarnaast is de lifter voorzien van een zekere “hangtijd”, waarin de last nog geruime tijd veilig blijft hangen. Bij alarm heeft de operator zo voldoende tijd om de last veilig aan de grond te zetten of op en andere manier te ondersteunen. Het gehele hefproces heeft de operator zicht op een vacuümmeter om eventuele problemen vroeg te ontdekken.

Platen heffen naar en van buigmachines en snijmachines

Aerolift heeft speciaal voor intern transport van metaalplaten naar en van buigmachines en snijmachines de ‘basic design vacuum lifter’ ontwikkeld. Het vacuüm heftoestel heeft een vaste vorm, maar is zeer flexibel in design. Zo kunnen wij dit heftoestel eenvoudig aanpassen naar de behoeften van de klant. De verstelbare zuignappen voorkomen doorbuiging van de metalen plaat. Zo worden beschadigen, die normaal veelal aan de uiteinden ontstaan door schuiven, beperkt tot een minimum.

Voor het transport van zware metaalplaten

Ook extreem zware metaalplaten kunt u heffen met vacuümtechniek. Zo is ’s werelds grootste vacuüm heftoestel een Aerolift en in staat om staalplaten tot 85 ton te heffen! Binnen metaalbewerkingsbedrijven worden de vacuüm lifters behalve voor metaalplaten ook gebruikt voor het heffen van buizen, huidplaten voor scheepsrompen, wanden, vliegtuigvleugels en profielen voor constructiestaal. De Aerolift hefoplossingen bieden een ultieme ondersteuning in uw handlingsproces.

Voordelen van vacuümtechniek voor platen heffen

Met de conventionele technieken worden niet-magnetische metalen, zoals aluminium, koper en RVS, gehandled met kettingen, haken of klemmen. Metalen platen heffen met vacuümtechniek biedt verschillende voordelen:

  • geen beschadiging van de last;
  • sneller handlen met minder mankracht;
  • en geen afstandhouders of ander stopmateriaal nodig tijdens opslag.

Efficiënter werken

Magnetische metalen worden vaak nog gehandled met magneten. Tegelijkertijd kan vacuümtechniek een efficiëntieslag betekenen. Namelijk:

  • meer hefcapaciteit door laag eigen gewicht van het heftoestel;
  • lagere investeringskosten;
  • geen zwaar noodsysteem nodig;
  • restmagnetisme vrij;
  • altijd gecontroleerd handlen;
  • geen afstandhouder of ander stopmateriaal nodig tijdens opslag,
  • het energieverbruik in verhouding tot plaathandling met magneten is een stuk lager (3kW voor 10 ton en 5kW voor 20 ton).

Meer informatie over een metalen platen heffen met vacuümtechniek?

Benieuwd waarom u uw metalen platen ook zou moeten heffen met vacuümtechniek? Neem dan contact op met onze Aerolift hefexperts.