Interne transportsystemen

U produceert producten en/of halffabricaten die via een intern transportsysteem getransporteerd moeten worden tussen verschillende bewerkingsstations. Maar vaak gaat het om producten die niet eenvoudig te verplaatsen zijn en die niet beschadigt mogen raken. Vacuüm handling is de hefoplossing voor uw interne transport. Zeker in de maakindustrie komt intern transport veel voor. Deze interne transportsystemen verlopen zowel via (vol)automatische systemen als handmatige systemen. Vacuümtechniek biedt zeer efficiënte vervoeroplossingen.

Verloop van intern transport met vacuümtechniek

Het intern transport verloopt meestal met behulp van bovenloopkranen, overzetstations, portaalkranen, heftrucks, enzovoort. Zeker als producten meerdere keren van het ene bewerkingsstation naar het andere bewerkingsstation worden getransporteerd. De producten moeten onbeschadigd blijven. Als het overplaatsen van de producten een herhalend karakter heeft, dan kan een (vol)automatisch systeem een goede vervoeroplossing zijn. Samen met u bekijken we welke vacuüm oplossing voor u het meest geschikt en rendabel is.

Hefoplossingen binnen vele industrieën

In de loop van de jaren heeft Aerolift een groot aantal vacuüm heftoestellen ontwikkeld om het interne transport te verbeteren. Het snelle lossen en aanzuigen van vacuümtechniek zorgt voor grote snelheden binnen het productieproces. Zo heeft u geen tijdverlies als gevolg van het aanpikken en uitpikken van de last. Bovendien is het niet nodig om hijsvoorzieningen te plaatsen, zoals banden en kettingen. Niemand hoeft de last dus te benaderen, waardoor er minder gevaar is op letsel tijdens het aanpikken van de last. Omdat niemand de last dicht hoeft te benaderen om aan te pikken is het gebruik van een vacuüm heftoestel ideaal voor automatische systemen. Hieronder leest u een aantal voorbeelden over de toepassing van vacuümtechniek om het interne transport te optimaliseren.

Intern transport van metalen

Zo kunt u vacuümtechniek gebruiken voor het beladen van snijmachines en het uiteindelijke ontladen van het gesneden product. Of het semi-automatisch handlen van aluminium producten van en naar de stretchers of buigmachines. Ook kunt u denken aan vacuüm in de auto-industrie, waarbij de productie verloopt in een volautomatisch carrouselsysteem met behulp robots.

Intern transport met beton

Vacuümtechniek kunt u ook toepassen bij het handlen van moedermallen (matrijzen) in stansmachines en het handlen van het gereed product. Ook binnen de betonindustrie zijn er vele toepassingen. Zo kunnen trappen, balkons en andere betonelementen worden verplaatst naar de plek waar deze worden na-bewerkt. Buizen getransporteerd naar die plaatsen waar aansluitingen worden geboord of moffen en spieën gefreesd. Putten naar de plekken waar de aansluitingen worden bewerkt of stroomprofielen worden ingestort. Er zijn nog legio andere voorbeelden te noemen.

Voorbeelden intern transport

Beeld zegt meer dan woorden. In onze galerij vindt u daarom diverse voorbeelden van de interne vervoeroplossingen. Bekijk hier de voorbeelden.

Nieuwsgierig of wij uw interne transport kunnen optimaliseren?

Behalve vacuüm handling toepassingen voor intern transport zijn er natuurlijk nog veel meer toepassingen mogelijk. Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.