Hefoplossingen voor overige industrieën

Aerolift is de specialist in op maat gemaakte hefoplossingen voor het complete handling proces binnen verschillende industrieën. Onze oplossingen worden gebruikt voor het heffen van producten met een gewicht van slechts 85 kg tot wel 85 ton! En zelfs nog zwaardere producten. Voor iedere situatie zoeken wij de best mogelijke hefoplossing om efficiëntie en de veilig werkomgeving te verbeteren. Geen situatie is hetzelfde, en dat geldt ook voor onze heftoestellen.

Vacuüm hefoplossingen

Als het mogelijk is, dan zijn onze hefoplossingen gebaseerd of vacuüm heftechniek. Wij geven de voorkeur aan vacuüm, vanwege de unieke voordelen ten opzichte van andere hefmethoden.

Eenvoudig en snel

 • Aanzuigen en lossen duurt slechts enkele seconden

Reductie productiekosten

 • Hogere productiviteit
 • Minder investering in technologie, mankracht en stroomverbruik
 • Geen enkele vorm van schade aan uw product

Veilig

 • Dubbele veiligheidsfactor
 • Extra veiligheidsvoorzieningen in de situatie van een stroomstoring
 • Verminderd het risico op ongevallen

Mechanische hefoplossingen

Niet ieder product is geschikt voor vacuüm handling. Voor deze situaties engineeren wij mechanische hefoplossingen. De mechanische hefoplossingen zijn altijd speciaal ontwikkeld om dezelfde soort voordelen te bieden als een vacuümheffer.

Veel verschillende industrieën

Wij leveren onze hefoplossingen wereldwijd al sinds de 60’er jaren. Over de jaren zijn onze vacuüm hefoplossingen toegepast in veel verschillende industrieën.

Industrieën waar de Aerolift hefoplossingen het meest gebruikt worden:

Overige industrieën

Maar wij engineeren ook (vacuüm) heftoestellen die gebruikt worden voor het handlen van glas, kunststof, hout, kalk(zand)steen, hardsteen en kleiproducten. Wordt uw industrie of materiaal niet genoemd? Twijfel niet om gewoon contact op te nemen met onze hefexperts. Onze op maat gemaakte hefoplossingen worden toegepast in nog veel meer industrieën.

Glas handling met vacuümtechniek

Vacuüm handling is een zeer bekende hefmethode voor de glasindustrie. De zachte zuignap met een verdeelde oppervlaktedruk maakt eenvoudig en snel handlen zonder krassen of andere vorm van schade aan het glas. Binnen deze industrie onderscheidt Aerolift zich door het ontwerpen van klantspecifieke vacuüm heftoestellen. Voor toepassingen met een herhalend karakter ontwikkelen wij volautomatische, robotachtige heftoestellen. Daarnaast ontwikkelen wij oplossingen voor glas handling in de hoogbouw voor het plaatsen van gevelplaten en vensters.

Kunststof handling met vacuümtechniek

De toepassingen van vacuüm heftechniek voor het handlen van kunststof zijn zeer divers. Ieder product met een luchtdichtoppervlak kan worden gehandled met vacuüm. In deze industrie richten wij ons voornamelijk op zwaardere producten en handlingprocessen met een herhalend karakter. Zo kunt u denken aan het handlen van:

 • Brandstoftanks
 • Bulkopslag (bv. vaten en tanks)
 • Gevelplaten (profielen)
 • Werkbladen/keukenbladen
 • Auto-onderdelen
 • Vliegtuigonderdelen
 • Windmolenvleugels
 • “Spar cabs” van een windmolenvleugel en andere verstijvingen. Deze kunnen door Aerolift heftoestellen worden ontkist en 90° gekanteld

Vacuümtechniek binnen de houtindustrie

Alleen houtproducten met een luchtdicht oppervlak kunt u handlen met vacuümtechniek. Zeker met hout moet u zich vooraf afvragen of het hout dat u wil handlen echt luchtdicht is. In houtzagerijen worden vacuüm heftoestellen meestal gebruikt in combinatie met een bovenloopkraan. Aerolift ontwikkeld vacuüm heftoestellen in combinatie met uitschuifsystemen die planken van verschillende lengtes kunnen handlen. Zo kunt u met één toestel niet alleen een plank van bijvoorbeeld zes meter handlen, maar ook van wel twaalf meter. Ook binnen de houtskeletbouw kunt u gebruik maken van vacuümtechniek. Zo kunt u wanden niet alleen heffen, maar ook 90° kantelen en uiteindelijk plaatsen.

Kalk(zand)steen, hardsteen en kleiproducten handlen met vacuümtechniek

Gepolijste oppervlakken zijn gevoelig voor beschadigingen en krassen. Voor het verplaatsen van krasgevoelig materiaal is een vacuüm heftoestel uitermate geschikt. Zeker bij toepassingen met een herhalend karakter. Denk bijvoorbeeld aan het handlen van keukenbladen, grafstenen, platen, deksels, meettafels en laboratorium geleidingsapparatuur

Meer informatie over hefoplossingen voor uw industrie?

Benieuwd naar de best mogelijke hefoplossing voor uw situatie? Neem contact op met ons team van hefexperts. Zijn hebben het graag met u over de mogelijkheden.