Vacuüm handling methode 90° kantelen

Met de 90º vacuüm handling kantel methode is het niet alleen mogelijk om een materiaal of product te heffen, maar ook om deze te kantelen. Aerolift onderscheidt twee varianten, namelijk 90º kantelaars en 180º kantelaars. Daarnaast ontwikkeld Aerolift ook vacuüm heftoestellen die iedere willekeurige positie kunnen aannemen door te heffen, te kantelen en te draaien.

90° kantelen of draaien?

Afhankelijk van de toepassing kan een vacuüm heftoestel zowel om zijn lengte as als om zijn breedte as worden gekanteld of gedraaid. Vacuüm heftoestellen met een kantelfunctie kunnen afhankelijk van het ruimtebeslag aan de meeste handlingstoestellen worden gekoppeld. Met een 90º kantelaar kunt u producten heffen, verplaatsen en 90º kantelen voor bijvoorbeeld transport- of opslagdoeleinden. Natuurlijk zijn er ontelbare toepassingen!

Montage met 90° kantelaars

De vacuüm heftoestellen met kantelfunctie kunnen ook ingezet worden bij montagewerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de woningbouw of hoogbouw, waarbij een kantelaar ingezet kan worden voor het plaatsen van wandelementen. Ook worden de vacuüm heftoestellen van Aerolift gebruikt binnen de tunnelbouw voor het monteren van tunnelelementen als onderdeel van een tunnelboormachine (TBM).

Kantelaars voor opslagdoeleinden

In de opslag kunt u denken aan zowel handmatige bedieningen als aan automatische systemen. Denk bijvoorbeeld aan het handlen van vaten bij de productie en opslag van voorraadsilo’s of tanks. Of toepassingen binnen de betonindustrie. Door de bijzondere eigenschappen van vacuümtechniek kunt u vers beton, met een geringe eigen sterkte, ontkisten zonder de last te beschadigen met instortvoorzieningen. Met een kantelaar kunt u vervolgens in de lucht het beton kantelen in de gewenste positie, waardoor u het product bijvoorbeeld makkelijk kunt opslaan.

Bij de opslag van staalplaten kunt u slechts enkele staalplaten op een stapel leggen, vanwege de oppervlaktebelasting. U kunt de staalplaten ook tegen een A-frame plaatsen, waardoor u meer staalplaten op eenzelfde oppervlak kunt opslaan. Voor de opslag is het dan nodig om de staalplaten 90º te kantelen. Met een vacuüm heftoestel van Aerolift kunt u de staalplaten gemakkelijk en snel kantelen, zonder gebruik van kettingen, haken of klemmen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw product?

Voor meer informatie over de toepassing van de 90º vacuüm handling kantel methode kunt u contact opnemen met onze medewerker. Wij informeren u graag over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.