Kantelaar – Vacuüm en Non vacuüm

Bent u op zoek naar een kantelaar voor vacuüm of non vacuüm handling? Bijvoorbeeld voor transport-, opslag- of overslagdoeleinden. Met behulp van de (op maat gemaakte) kantelaars van Aerolfit kunt u zware lasten handlen zonder het risico de last te beschadigen. In onze galerij ziet u voorbeelden van hoe dit er uitziet.

Vacuüm handling

Met deze machine kunt u diverse materialen en producten kantelen. Met vacuüm handling is het mogelijk willekeurig materialen en producten te draaien en kantelen. Naast de 90° kantelaars en 180° kantelaars, ontwikkelen we ook vacuüm heftoestellen die vrijwel elke willekeurige positie kunnen aannemen, oftewel willekeurig kantelen. Afhankelijk van het ruimtebeslag kunnen de kantelaars gekoppeld worden aan de meeste handlingstoestellen.

90 graden kantelaar

Afhankelijk van de toepassing kan een vacuüm heftoestel zowel om zijn lengte-as als om zijn breedte-as worden gekanteld of gedraaid. Met een 90º kantelaar kunt u producten heffen, verplaatsen en 90º kantelen voor bijvoorbeeld transport- of opslagdoeleinden. Natuurlijk zijn er ontelbare toepassingen!

180 graden kantelaar

Ook met 180° kantelaars kunt u producten heffen, verplaatsen en 180° kantelen voor bijvoorbeeld transport- of opslagdoeleinden. Er zijn ontelbare toepassingen waarvoor 180° kantelaars geschikt zijn.

De 180° kantelaars worden het meest gebruikt binnen de beton- en aluminiumindustrie. In de aluminiumindustrie worden 180° kantelaars vaak ingezet voor kwaliteitsdoeleinden. Klanten staan immers geen beschadigingen aan het aluminium toe. Dankzij de vacuümtechniek ontstaan er geen beschadigingen.

Willekeurig kantelen

Met vacuüm handling is het mogelijk willekeurig materialen en producten te draaien en kantelen. Naast de 90° kantelaars en 180° kantelaars, ontwikkelen wij ook vacuüm heftoestellen die vrijwel elke willekeurige positie kunnen aannemen. Deze hefmethode zorgt voor vele toepassingen in de industrie. Zo kunt u niet alleen alle vormen en gewichten heffen, maar u kunt deze ook in iedere willekeurig positie kantelen en draaien.

Vacuüm handling

Materialen met een luchtdicht oppervlak kunnen worden gehandled met vacuümtechniek. De vorm of de effenheid van het oppervlak maakt niet uit. Voor iedere situatie bekijken we wat voor zuignap het meest geschikt is.

Non vacuüm handling

Bij sommige materialen past de heftechniek vacuüm handling niet. Daar bedenken we graag samen met u een geschikte oplossing voor. Zo hebben we al voor vele klanten alternatieve oplossingen bedacht. Bijvoorbeeld voor de handling van pijpen. Daar hebben we een non-vacuüm handling oplossing bedacht: de pipe spreader bar. In onderstaande video zie je deze manier van handling.

Meer weten?

Wilt u meer weten of bent u op zoek naar een maatwerk product? Onze medewerkers denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op. Zo ontwikkelen we de kantelaar die precies in uw proces past.