Vacuüm handling methode 180° kantelen

Met vacuüm handling methodes is het mogelijk een materiaal of product 180° te kantelen. Aerolift onderscheidt twee varianten, namelijk 90° kantelaars en 180° kantelaars. Daarnaast ontwikkeld Aerolift ook vacuüm heftoestellen die iedere willekeurige positie kunnen aannemen door te heffen, te kantelen en te draaien.

180° kantelen of draaien?

Afhankelijk van de toepassing kan een vacuüm heftoestel zowel om zijn lengte as als om zijn breedte as worden gekanteld of gedraaid. Met 180° kantelaars kunt u producten heffen, verplaatsen en 180° kantelen voor bijvoorbeeld transport- of opslagdoeleinden. De 180° kantelaars worden het meest gebruikt binnen de beton- en aluminiumindustrie. Natuurlijk zijn er ontelbare toepassingen waarvoor 180° kantelaars geschikt zijn. Afhankelijk van het ruimtebeslag kunnen de kantelaars gekoppeld worden aan de meeste handlingstoestellen.

Schadevrij heffen en kantelen van aluminium

In de aluminiumindustrie worden 180° kantelaars ingezet voor kwaliteitsdoeleinden. Zo staan klanten in de aluminiumindustrie geen beschadigingen toe! Mede om deze reden wil de producent voor verzending nog de mogelijkheid hebben om de onderzijde van het product te controleren. Met de zuignap van een vacuüm heftoestel kunt u aluminium schadevrij heffen en met een kantelfunctie is het mogelijk om de onderzijde te controleren. De 180° kantelaars zijn dan ook zeer geschikt voor gebruik in de aluminiumindustrie.

Ontkisten en kantelen van trapelementen

De reden dat binnen de betonindustrie vaak wordt gekozen voor 180° kantelaars heeft te maken met de productie. Betonproducten worden over het algemeen geproduceerd met de zichtzijde in de mal, terwijl het product met de zichtzijde omhoog wordt gemonteerd. U kunt bijvoorbeeld denken aan de productie van trapelementen, balkons en vele andere betonproducten. Een betonnen trap wordt met de treden naar beneden in een mal geproduceerd. Om de treden, de zichtzijde, boven te krijgen na het ontkisten, moet deze 180° worden gekanteld. Met een vacuüm heftoestel kunt u ontkisten en kantelen in één beweging. Het betonproduct blijft onbeschadigd en u heeft geen instortvoorzieningen nodig.

Ontkisten en monteren van tunnelelementen voor de TBM

Een ander voorbeeld is de boortunnelindustrie. De tunnelsegmenten worden malmatig met de boogradius omhoog geproduceerd, terwijl ze met de boogradius naar beneden worden aangeboden aan de boortunnelmachine (de TBM). Zo heeft Aerolift diverse vacuüm heftoestellen geproduceerd die de tunnelelementen 180°  kantelen binnen een opslag. Daarnaast heeft Aerolift ook een vacuüm heftoestel ontwikkeld die vervolgens in de TBM de elementen in de juiste positie brengt voor de tunnelwand.

Nieuwsgierig naar vacuüm handling methode 180° kantelen?

Wilt u meer informatie over de toepassing van vacuüm handling methoden om materialen en producten 180° te kantelen? Neem contact op met onze medewerkers. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.