Hefsystemen zonder vacuüm

Aerolift is wereldwijd bekend om hefsystemen gebaseerd op vacuümtechniek. Regelmatig wordt ons gevraagd om een complete oplossing voor het hele handling proces. Ook wanneer dit niet kan met vacuüm of niet aan te raden is. Als gevolg zijn wij ook hefsystemen zonder vacuüm gaan ontwikkelen.

Enkele Aerolift hefsystemen zonder vacuüm uit het verleden en van nu:

Aerogripper; verpakte papierrollen handlen

Eén van de eerste hefoplossingen zonder vacuüm is de Aerogripper. De desbetreffende klant gebruikte op dat moment al volautomatische Aerolift vacuüm heftoestellen voor het heffen van papierrollen. Echter, papierrollen worden veelal verpakt om te worden verscheept. Verpakte papierrollen kunnen niet worden gehandled met vacuümtechniek. De explosie waarmee het vacuüm tot stand komt, zou de verpakking doen scheuren. Als hefoplossing is toen de hydraulische Aerogripper ontwikkeld. Een zesarmig hefsysteem waarmee de verpakte papierrollen eenvoudig worden opgepakt. De papiergrijper sluit zijn zes armen om de paperrol, waarbij de armen perfect in het rollenspectrum passen dat ontstaat als je ronde rollen naast elkaar opstelt. Als een klem sluiten de armen zich om de papierrol. Door de lange grijparmen is het mogelijk om meerdere papierrollen in één keer te heffen. Naast de hydraulische grijper is inmiddels ook een mechanische grijper ontwikkeld. Welke van deze twee het meest geschikt is hangt geheel af van de toepassing en de situatie.

Hefsystemen voor gecoate buizen

Voor buizen die niet luchtdicht zijn, zoals gecoate of betonnen buizen, heeft Aerolift een buizen hefsysteem ontwikkeld. Het buizen hefsysteem is ontwikkeld om dezelfde soort voordelen te bereiken als een vacuüm heftoestel voor buizen. Zoals eenvoudige bediening, snel en veilig handlen, en handlen zonder dat iemand in de buurt van de last hoef te zijn. Het buizen hefsysteem positioneert zichzelf perfect boven de buis, waarna de “fingers” zich automatisch sluiten. Ook hebben wij een zelfsturend vingersysteem ontworpen dat gekoppeld kan worden aan een container spreader. Na koppeling is het mogelijk om meerdere buizen tegelijk te handlen, ook als deze buizen op de stack, de trein of de trailer niet in dezelfde positie naast elkaar liggen.

Transporten van een stapel tunnelelementen

Voor het heffen van een stapel tunnelelementen heeft Aerolift een klem ontwikkeld. Zo kan een complete stapel tunnelelementen in één keer worden opgepakt. Denk aan het handlen van een stapel tunnelelementen van de productie of opslag op een vrachtwagen. Of het laten zakken van een stapel tunnelelementen in de tunnelschacht van de tunnelboormachine (TBM). Voor de TBM industrie bieden wij hefoplossingen voor het gehele proces, van productie tot en met het positioneren in de tunnelwand.

Op zoek naar een hefsysteem voor uw situatie?

Bent u op zoek naar een passende hefoplossing voor uw situatie? Neem contact met ons op en vertel onze specialisten over de situatie en de specificaties. Ons team ontwikkelt een hefsysteem die perfect aansluit bij uw situatie.