Vacuümheffer voor zware objecten

Wilt u maximale controle tijdens het handlen van grote, zware objecten zoals staalplaten? Wilt u werken zonder tussenkomst van plaatklemmen, magneten of aangelaste hijsvoorzieningen? Met een vacuümheffer voor zware objecten van Aerolift is het mogelijk.

Hoe werkt een vacuümheffer?

Door middel van vacuüm kunt u objecten met een luchtdicht oppervlak verplaatsen. Het object hoeft niet perse glad te zijn. Rollen, buizen, ronde objecten en architectonische ontwerpen van onder andere beton, metaal en papier kunnen door een zuignap aan het hefapparaat snel en veilig gehandled worden.

Toepassingen voor vacuümheffers

Vacuümheffers hebben hun toepassing in allerlei omstandigheden. Ze zijn bruikbaar voor werkzaamheden op zeeniveau, onder water, in extreme kou of warmte, in ijle en zuurstofrijke lucht. Vacuümheffers worden bijvoorbeeld gebruikt voor het plaatsen van windturbinebladen, voor het handlen van grote wanden, koelcontainers, koeltrailers, hout, glasplaten en zelfs extreem zware staalplaten. Het voordeel van vacuümheffers is dat ze de last totaal niet beschadigen. Er zijn geen haken, magneten en aangelaste hijsvoorzieningen nodig en er hoeft wanneer de last op zijn plaats is niets handmatig ontkoppeld te worden.

Vacuümheffer staalplaten

Materialen handlen met vacuümtechniek wordt eenvoudig met de vacuüm lifters van Aerolift. Bijvoorbeeld met een vacuümheffer voor staalplaten. Onze vacuüm lifters kunnen voor materialen ingezet worden die een luchtdicht oppervlak hebben. Kunststoffen, windturbinebladen, wanden van koelcontainers/koeltrailers, treinwagons, hout, glas, beton en dus staalplaten; het zijn allemaal producten die u kunt handlen met vacuümtechniek van Aerolift.

Benieuwd hoe dit er uit ziet? Bekijk het in onze galerij.

Totale bewegingsvrijheid tijdens het handlen

Met een vacuümheffer kunt u objecten kiepen, kantelen, horizontaal bewegen, verticaal bewegen en ook draaien. Zo heeft u maximale controle over uw last terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. Werk moeiteloos met materialen zoals staal, koper, aluminium, RVS, magnetische materialen en non-ferro materialen, bijvoorbeeld beton. Het kan allemaal met een vacuümheffer.

De voordelen van vacuümheffer op een rijtje

Vacuüm handling brengt verschillende voordelen met zich mee:

  1. Gemakkelijk en snel werken
  2. Ontkisten zonder haken
  3. Reductie van productiekosten
  4. Geen beschadiging van de last
  5. Veilig, zelfs bij stroomstoringen

Vacuümheffer huren of kopen

Aerolift is specialist in vacuüm hijsoplossingen op maat. Wilt u een vacuümheffer kopen? Dan maken we deze geheel naar uw wensen. Voor ieder hefprobleem hebben wij een passende oplossing, ongeacht in welke industrie u werkt.

Heeft u een korter project maar wel een vacuüm heftoestel nodig? Bij ons kunt u ook een vacuümheffer huren! We hebben een aantal toestellen in de verhuur en kunnen u vakkundig advies geven, welk toestel voor uw situatie de beste optie is. Indien nodig kunnen we ook kleine aanpassingen maken, zodat het toestel voor uw situatie geoptimaliseerd is.

Prijs vacuümheffers

Wilt u weten wat de prijzen van onze vacuümheffers zijn? Helaas kunnen we u geen concrete prijzen geven, omdat onze vacuümheffers maatwerk zijn. Waar gaat u hem voor gebruiken? Wat voor gewicht moet hij aan kunnen? Welk materiaal moet hij handlen? Allerlei factoren bepalen de prijs. Neem daarom contact met ons op en geef uw wensen aan. Dan kunnen wij u geheel vrijblijvend een offerte toesturen.

Meer weten over vacuümheffers voor zware objecten

Wilt u meer weten over zware objecten tillen met een vacuümheffer van Aerolift? Neem contact met ons op. We voorzien u graag van passend advies. U kunt bij Aerolift ook een vacuümheffer huren voor kortdurende projecten.