Platenklem nodig? Gebruik vacuüm technologie

Gebruikt u een platenklem voor het handlen van uw plaatmateriaal? Denk dan eens aan plaatmateriaal handlen met een vacuüm lifter. Met vacuüm technologie kunt u zonder gevaar voor slippen of beschadiging uw plaatmateriaal handlen. De zuignap zet u op de last en zonder beschadigingen kunt u deze snel en eenvoudig aanzuigen. Daarna is het mogelijk het plaatmateriaal veilig in alle mogelijke hoeken, standen en locaties plaatsen.

Welke materialen zijn geschikt?

Om materialen te kunnen handlen met vacuümtechniek moet deze een luchtdicht oppervlak hebben. Zoals bijvoorbeeld metaalplaten, betonplaten, maar ook kunststoffen, windturbinebladen, wanden van koelcontainers/koeltrailers, treinwagons, hout en glas. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeft het oppervlak niet vlak of glad te zijn. Denk aan objecten met een platte kant, maar ook aan ronde objecten zoals buizen en architectonische ontwerpen. Bij iedere situatie stellen de specialisten van Aerolift vast welke zuignap het meest geschikt is voor uw case.

Toepasbaar in allerlei omstandigheden

Vacuüm lifters geven u de vrijheid materialen niet alleen horizontaal te handlen, maar ook verticaal of at random. Indien gewenst kunnen wij een last in iedere gewenste positie kantelen en draaien. Vacuüm lifters zijn overal toepasbaar, in gebieden op zeeniveau, op plaatsen met ijle lucht, bij extreem lage en hoge temperaturen en zelfs onder water.

Veiligheid

Al onze heftoestellen voldoen aan hoge veiligheidseisen. Zo beschikken alle vacuüm heftoestellen van Aerolift over een duidelijk visueel en auditief alarmsysteem dat zich meldt zodra het vacuüm door omstandigheden onder de 80% zou zakken. Bij een storing of bij spanningsuitval zal het vacuüm pas na een aantal minuten tot zijn halfwaarde (40%) dalen. Daarbij hebben onze toestellen een gegarandeerde hangtijd bij spanningsuitval. Dit geeft voldoende tijd om de last veilig aan de grond te zetten of op een andere manier te ondersteunen.

Meer weten over vacuüm handling alternatieven voor een platenklem?

Voor meer informatie over vacuüm handling als alternatief voor een platenklem kunt u contact opnemen met onze medewerkers. Met de geavanceerde productkennis binnen Aerolift kunnen wij vragen vanuit iedere industrie voorzien van een passend advies.