Papiergrijper van Aerolift

U kent Aerolift natuurlijk van onze vacuüm heftoestellen. Maar wist u dat we ook oplossingen bieden voor het heffen zonder vacuüm? Zo hebben wij voor de papierindustrie niet alleen een vacuüm heftoestel ontwikkeld, maar ook een papiergrijper. Deze Aerogripper is in staat om verpakte papierrollen te heffen. De papiergrijper is ontwikkeld naar aanleiding van een klantvraag voor een heftoestel dat in staat was om de zeewaardig verpakte papierrollen te heffen. Het heftoestel wordt voornamelijk gebruikt voor opslag of het transport gereed maken van de rollen.

Meerdere papierrollen in één keer

Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor een hydraulische of mechanische grijper. De Aerogripper is ontwikkeld om rechtopstaande papierrollen te heffen, waarbij de armen in het rollenspectrum passen die ontstaat als ronde rollen rechtopstaand naast elkaar worden opgesteld. Als een klem sluiten de armen zich om de papierrol, waarna deze gehandled wordt. Door de zes lange armen is de papiergrijper in staat om meerdere rollen in één keer te handlen.

Optimaal gebruik van uw opslagcapaciteit

De stapel papierrollen kan wel tot 15 meter hoog reiken. Om maximaal gebruikt te maken van de opslagruimte worden de papierrollen zo dicht mogelijk naast elkaar gezet. Voor de papiergrijper van Aerolift is dit geen enkel probleem, doordat de armen perfect in het rollenspectrum van de papierrollen passen.

Geheel automatisch

De meeste Aerolift hefoplossingen voor de papierindustrie worden gebruikt in volledig geautomatiseerde papierfabrieken. Dit geldt zowel voor de papiergrijpers als voor de vacuüm heftoestellen.

Oplossingen op kleinere schaal

Ook voor hefoplossingen op kleinere schaal kunt u bij ons terecht. Papierfabrieken beschikken meestal over een grote opslagcapaciteit, maar dat is meestal anders bij de gebruikers, zoals de verpakkingsindustrie en drukkerijen. Voor deze situaties ontwikkelen wij bijvoorbeeld heftoestellen in combinatie met een vorkheftruck of handmatige kraantoepassingen.

Meer informatie over de papiergrijper van Aerolift

Wilt u meer weten over de papiergrijper van Aerolift of een van onze andere hefoplossingen voor de papierindustrie? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.