Vacuüm handling bij automatische systemen

Vacuüm handling toepassingen bij automatische systemen worden meestal gebruikt als er sprake is van meervoudige en capaciteit gebonden handling. Alle bewegingen van de producthandling zijn voorgeprogrammeerd. De automatisering zorgt voor een hogere en meer constante productiviteit. Hieronder leest u waarom juist vacuümtechniek zeer geschikt is voor dit soort oplossingen.

Productiviteit verhogen met vacuümtechniek

Door gebruik te maken van automatische systemen worden processen vastgelegd en automatisch beheerd. U kunt een vacuüm heftoestel van Aerolift combineren met een automatisch systeem. Het gebruik van vacuümtechniek biedt verschillende voordelen:

  • Snelheid van producthandling (aanzuigen en lossen duurt slechts seconden);
  • Geen beschadiging van de last (geen hijs- of instortvoorzieningen nodig);
  • Sterk in alle richtingen, zo kunt u heffen, kantelen en ga zo maar door.

Graag worden wij al vroeg in uw ontwerpproces betrokken. Door onze geavanceerde productkennis zijn wij meestal in staat om potentiële problemen vroeg te herkennen en te voorkomen. Bovendien zijn wij met onze jarenlange ervaring in staat om de meest complexe automatische handlingsvraagstukken op te lossen.

Automatische systemen binnen uw industrie

Natuurlijk kunt u in ieder productiebedrijf automatische systemen gebruiken. Het is echter niet onder alle omstandigheden rendabel. Aerolift wil graag met u meedenken, welke oplossing voor u het meest rendabel is.

Aerolift heeft diverse automatische heftoestellen geleverd aan papierfabrieken. De heftoestellen zijn ontwikkeld voor het handlen van papierrollen. Ook heeft Aerolift een volledig automatisch staalplaten magazijn geleverd, een automatische afhandelstraat voor rioolputten en diverse volledig automatische kantelstations voor betontegels, spoorbielzen en ander spoorwegsystemen. Verder heeft Aerolift verschillende automatische overzetstations ontwikkeld zoals bijvoorbeeld:

  • Automatische overzetstation in de gasbeton- en kalksteenindustrie;
  • Automatische overzetstations voor staalplaten;
  • Automatische overzetstations voor T-beams en spoorbielzen in de betonindustrie.

Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden waarbij u gebruik kunt maken van vacuümtechniek. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van vacuüm handling toepassingen bij automatische systemen? Neem dan contact met ons op.