Beton ontkisten met een vacuümheffer

Werkt u in de betonindustrie en ontkist u regelmatig beton? Beton ontkisten gaat eenvoudig en snel met een vacuümheffer. Aerolift maakt machines voor het ontkisten en heffen van beton met vacuümtechniek.

Hoe werkt ontkisten door middel van vacuümtechniek

Bij vacuüm handling zuigt een zuignap zich vast aan het betonoppervlak. Door het vacuüm ontstaat er een zeer sterke hechting tussen de zuignap en het beton. Het is nu heel gemakkelijk om het beton uit de mal te tillen. En dat zonder het gebruik van instortvoorzieningen. Ook kunt u het betonblok nu direct kantelen, draaien en verplaatsen naar de gewenste locatie.

4 voordelen van vacuüm handling

Het heffen met een vacuümheffer heeft een aantal grote voordelen. Dankzij vacuüm handling technologie kunt u:

  1. ontkisten zonder de mal te beschadigen of te demonteren, zodat u deze kunt hergebruiken;
  2. heffen zonder instortvoorzieningen, want de zuignap ontkist het blok door vacuümtechniek;
  3. sneller ontkisten door kortere droogtijd van het beton, ten opzichte van de droogtijd met instortvoorzieningen en haken;
  4. het beton handlen zonder enige schade.

Ontkisten is vanaf nu veiliger dan ooit

Beton ontkisten met vacuüm handling verzekert u ook van veiligheid. Het vacuüm van de zuignap werkt op alle luchtdichte oppervlakken en deze hoeven niet eens volledig vlak te zijn. Mocht de stroom uitvallen, dan volgt een duidelijk zichtbaar en hoorbaar signaal en heeft u meerdere minuten voordat het vacuüm de ondergrens bereikt. Deze tijd is meer dan voldoende om corrigerende maatregelen te nemen en het betonblok naar de grond te laten zakken.

Overige toepassingen van vacuüm handling

Beton ontkisten door middel van vacuümtechniek is een aanwinst voor de bouw, maar ook voor branches waaronder intern transport, opslag en overslag. Zelfs zware papierrollen en metalen buizen kunt u makkelijk heffen met vacuüm handling. We leveren ook maatwerk en u kunt vacuümheffers huren voor projecten.

Meer informatie over het ontkisten van beton met een vacuümheffer

Wilt u meer weten over beton ontkisten met een vacuümheffer? Twijfelt u of de lasten die u wilt gaan handlen met vacuümtechniek te doen zijn? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.