Vacuüm handling toepassingen

Vacuüm handling toepassingen komen voor in diverse industrieën. Het product dat u wilt handlen met vacuümtechniek moet wel beschikken over een luchtdicht oppervlak. Zolang het product een luchtdicht oppervlak heeft, is het mogelijk om de meest uiteenlopende vormen en gewichten te handlen. Ook de ruwheid van het oppervlak is veelal niet bepalend. Zo hoeft het product geen plat oppervlak te hebben. Het is namelijk ook mogelijk om ronde objecten te handlen, zoals bijvoorbeeld specifiek vormgegeven gevelplaten en buizen. Per situatie bekijkt Aerolift wat de meest geschikte vorm is voor de zuignappen behorend bij het vacuüm heftoestel.

Voor bijna iedere industrie

Aerolift levert producten aan veel verschillende industrieën, denk bijvoorbeeld aan de betonindustrie, papierindustrie, metaalindustrie, offshore, overslagbedrijven, piping, boortunnelindustrie, windturbine industrie, houtindustrie en glasindustrie. Ook worden de vacuüm heftoestellen van Aerolift toegepast bij grote projecten, zoals woningbouw, utiliteitsbouw, stadionbouw en tunnelbouw. Op deze website hebben wij de industrieën opgedeeld in vier categorieën:

Wilt u meer specifieke informatie gericht op uw industrie en situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Een efficiënte opslag met vacuümtechniek

Met een vacuüm heftoestel van Aerolift kunt u producten handlen in de opslag, zowel bij een binnenopslag als een buitenopslag. Ook voor het laden en lossen vanaf de opslag kunt u gebruik maken van vacuümtechniek.

Overslag met vacuümtechniek

Bij het verladen van producten zijn de vacuüm heftoestellen van Aerolift uiterst geschikt. De heftoestellen kunnen namelijk gebruikt worden in combinatie met andere toestellen zoals bijvoorbeeld draadkranen, heftrucks, bovenloopkranen, portaalkranen, hydraulische kranen, verreikers of straddle carriers.

Intern transport met vacuümtechniek

De vacuüm heftoestellen van Aerolift kunt u ook gebruiken bij het interne transport binnen uw organisatie. Denk aan het transporteren van producten tussen de verschillende bewerkingsstations, eventueel door ons ontworpen en geproduceerd als complete overzetstations.

Automatische vacuüm handling toepassingen

Bij automatische systemen zijn alle bewegingen voorgeprogrammeerd. Deze heftoestellen worden meestal gebruikt als er sprake is van meervoudige en capaciteit gebonden handling. Met de geavanceerde kennis binnen Aerolift zijn wij in staat om een antwoord te geven op de meeste complexe vragen rondom vacuüm handling toepassingen voor industrieën.