Vacuüm handling methoden

Alle vacuüm heftoestellen van Aerolift worden klantspecifiek geproduceerd. De toepassingen zijn eindeloos. Zo kan ieder product met een luchtdichtoppervlak worden gehandled met een vacuüm handling methode.

Handling in vele industrieën

Aerolift levert producten aan verschillende industrieën, denk bijvoorbeeld aan de betonindustrie, papierindustrie, metaalindustrie, offshore, overslagbedrijven, piping, tunnelboorindustrie, windturbine industrie, houtindustrie en glasindustrie. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specificaties waar een vacuüm heftoestel aan moet voldoen. Zo onderscheidt Aerolift op deze website vier methoden van handlen:

Het horizontaal handlen van uw product

Het horizontaal handlen van materialen en producten is de meest voorkomende vorm van vacuüm handling technologie. Bij horizontaal handlen wordt een product met vacuüm opgepakt en verplaatst van de ene plek naar de andere.

Heffen en kantelen van een last

Naast het horizontaal handlen is het met vacuümtechniek ook mogelijk om materialen of producten te kantelen. Bij deze zogenaamde kantelaars onderscheidt Aerolift twee varianten, namelijk de 90º kantelaars en de 180º kantelaars. Afhankelijk van de toepassing kan een vacuüm heftoestel zowel om zijn lengte as als om zijn breedte as worden gekanteld of gedraaid.

Willekeurig kantelen en draaien

Naast de 90º kantelaars en de 180º kantelaars produceert Aerolift ook vacuüm heftoestellen die iedere willekeurige positie kunnen aannemen. Een vacuüm heftoestel van Aerolift wordt meestal gebruikt in combinatie met een ander handlingstoestel, zoals een verreiker of hydraulische kraan.

Met de verreiker of hydraulische kraan kunt u dan het product voorwaarts, achterwaarts, omhoog en naar beneden bewegen. De overige bewegingen, zoals draaien en kantelen, worden uitgevoerd door het vacuüm heftoestel. Daarnaast wordt deze methode van handlen ook gebruikt in automatische systemen.

Meer informatie over vacuüm handling methodes

Benieuwd wat Aerolift met haar vacuüm handling methodes voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Door jarenlange ervaring hebben wij vele bedrijven in verschillende industrieën voorzien van een optimale oplossing.