Betonelementen tillen

Werkt u in de huizenbouw, weg- of waterbouw? Dan werkt u waarschijnlijk regelmatig met zware betonelementen. Met vacuüm handling kunt u op een veilige en snelle manier betonelementen tillen zonder kettingen en haken.

Vacuüm handling technologie om beton te tillen

Vacuüm handling is geschikt bij tilwerkzaamheden voor het plaatsen van betonelementen bij verschillende toepassingen:

  • bruggen
  • rioleringsbuizen
  • damwanden
  • etagevloeren
  • trappen

Ook voor het ontkisten van beton biedt vacuüm handling dé oplossing. Dankzij de vacuüm handling technologie hoeft u niet langer handmatig de hele betonbekisting te verwijderen. Bovendien hoeven er geen haken te worden geplaatst na het gieten, want de vlakke vacuüm zuignap tilt het blok door middel van een vacuüm waardoor het beton onbeschadigd blijft.

Betonbekisting en vacuüm handling

Beton ontkisten door middel van een vacuüm is een aanwinst voor in de huizenbouw, weg- of waterbouw, maar ook voor intern transport, opslag en overslag. Zeker gezien het met een vlakke vacuüm zuignap mogelijk is om vers beton met geringe eigen sterkte te ontkisten. Ook zware papierrollen en metaal lijken haast gewichtloos met vacuüm handling.

Vacuüm zuignap om beton te tillen en kantelen

Bij vacuüm handling zuigt een vlakke vacuüm zuignap zich vast aan het betonoppervlak. Door het vacuüm ontstaat er een zeer sterke hechting tussen de zuignap en het beton. Het is nu heel makkelijk om het beton te tillen. Ook kunt u het betonelement nu kantelen, draaien en verplaatsen naar de gewenste locatie.

Blok kantelen: drie manieren

Hoewel horizontaal handlen van materialen en producten de meest bekende manier van vacuüm handling is, onderscheiden wij ook drie methoden voor het kantelen van een betonelement:

De heftoestellen worden meestal gebruikt in combinatie met een ander handlingstoestel, zoals een verreiker of hydraulische kraan.

Veilig beton tillen

Betonelementen tillen door middel van vacuüm handling is heel veilig. Om gebruik te maken van vacuüm moet de last een luchtdicht oppervlak hebben. Niet alleen vlakke oppervlakken, maar ook gebogen oppervlakken zoals betonnen rioolbuizen kunnen door middel van vacuüm handling gelift worden. Als door omstandigheden de stroom zou uitvallen, dan volgt een duidelijk hoorbaar en zichtbaar alarm. De bediener van het vacuüm heftoestel heeft vervolgens nog voldoende tijd om het betonblok op een veilige wijze naar de grond te brengen.

Meer informatie over betonelementen tillen

Wilt u meer weten over betonelementen tillen met behulp van vacuüm handling? Neem dan contact op met Aerolift. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Neem contact op