Materialen handlen met vacuümtechniek van Aerolift

Materialen handlen met vacuümtechniek wordt eenvoudig met de vacuum lifters van Aerolift. Een zuignap bevestigd aan een machine zuigt zich vast aan het oppervlak van een object. Door het vacuüm ontstaat er een zeer sterke hechting tussen de zuignap en het materiaal. Dat maakt het tillen zonder touwen, kettingen en haken nu heel eenvoudig.

Geschikt voor allerlei materialen

Als u materialen wilt verplaatsen met vacuümtechniek, dan moeten deze een luchtdicht oppervlak hebben. Kunststoffen, windturbinebladen, wanden van oelcontainers/koeltrailers, treinwagons, hout, beton en glas; het zijn allemaal producten die u kunt handlen met vacuümtechniek van Aerolift.

Niet perse glad

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeft het oppervlak niet helemaal vlak of glad te zijn. Ook objecten met een platte kant of ronde objecten zoals buizen, bolvormige objecten en architectonische ontwerpen kunnen door een vacuüm opgetild worden.

Non ferro

Magnetische materialen, zoals staalplaten, stalen buizen en profielen kunnen verantwoord en energiezuinig worden gehandled met vacuümtechniek. Het is ook mogelijk om niet-magnetische materialen te handlen zoals koper, aluminium of RVS (non-ferro metalen).

Bruikbaar in allerlei omstandigheden

Aerolift houdt rekening met de plaats en omstandigheden waar u objecten wilt gaan verplaatsen of handlen. Een heftoestel dat bestemd is voor gebruik op zeeniveau kan daarom andere specificaties hebben dan een heftoestel dat hoog in de bergen wordt gebruikt. Vacuüm handling is zelfs onderwater mogelijk.

Case

In het verleden heeft een vacuüm heftoestel van Aerolift geholpen bij het waterdicht maken van een lekkend kanaal met keileem blokken. De keileem blokken werden opgepakt met het vacuüm heftoestel van Aerolift en vervolgens onderwater in de juiste positie gebracht. Hoge of heel lage temperaturen houden de vacuüm hefsystemen van Aerolift ook niet tegen. We zijn in staat heftoestellen te produceren die in staat zijn om een last te handlen bij extreem hoge en lage temperaturen.

Kantelen, draaien, verplaatsen en tillen

Aerolift maakt vacuüm heftoestellen die iedere willekeurige positie kunnen aannemen. Kantelen, draaien, verplaatsen en tillen; alle richtingen zijn mogelijk. Een vacuüm heftoestel van Aerolift wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander toestel, zoals een verreiker of hydraulische kraan. Met deze apparaten kan de machinist het product voorwaarts, achterwaarts, omhoog en naar beneden bewegen. De overige bewegingen, zoals draaien en kantelen, worden uitgevoerd door het vacuüm heftoestel. Deze methode van handlen wordt ook gebruikt in automatische systemen.

Waarom handling met vacuüm?

De specifieke eigenschappen van vacuüm handling bieden vele voordelen ten opzichte van andere technieken. Door de diverse kantel- en kiep mogelijkheden kunt u materialen vanuit allerlei posities handlen. U heeft bijvoorbeeld geen plaatklemmen of aangelaste hijsvoorzieningen nodig.

Meer weten over materialen handlen met vacuümtechniek?

Alle vacuüm handling heftoestellen van Aerolift produceren we op speciaal op maat voor onze klanten. De heftoestellen worden ontworpen en gebouwd voor specifieke doeleinden, daarom hebben we voordat wij een offerte kunnen opstellen informatie nodig over het product, het doel en de omstandigheden. Hebt u interesse in een vacuum lifter van Aerolift? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aerolift. Onze medewerkers geven u graag een passend advies.