Trapelementen handlen met vacuümtechniek

Trapelementen worden vaak ontsiert door instortvoorzieningen of de zichtbare afwerking daarvan. Zonde! Maar hoe kunt u ontkisten, kantelen, verplaatsen en monteren zonder instortvoorzieningen? Vacuümtechniek biedt de oplossing! Natuurlijk geldt dit niet alleen voor trapelementen, maar ook voor andere betonelementen!

Zonder instortvoorzieningen ontkisten en monteren?

Door de bijzonere eigenschappen van vacuüm is het mogelijk om een last zonder instortvoorzieningen te ontkisten, kantelen, transporteren en monteren. De last blijft onbeschadigd. U kunt zelfs steeds opnieuw dezelfde mal gebruiken zonder deze te demonteren.

Vrijheid in keuze van grondstoffen, kleur en uitvoering

Als producent en als architect heeft u meer vrijheid in het ontwerp van de trap. Zo kunt u kiezen voor speciale materialen betreffende grondstoffen, kleur en uitvoering. Geen simpele grijze betontrap, maar een trap in een andere kleur of van een ander materiaal. Na het plaatsen hebben de trapelementen geen enkele vorm van afwerking nodig.

Vers beton ontkisten

Vacuümtechniek biedt ook andere voordelen. Zo is het door de bijzondere eigenschappen van vacuüm mogelijk om vers beton te ontkisten. Met instortvoorzieningen heeft het beton al snel een droogtijd van 24 uur. Met vacuümtechniek kunt u al na 10 tot 12 uur ontkisten! Dit is mogelijk door de geringe oppervlakte belasting van een zuignap. Nadat u de trap heeft ontkist kunt u deze kantelen en zowel horizontaal als verticaal opslaan, ongeacht de vorm of het gewicht van de last.

Return of investment

Een vacuüm heftoestel is altijd een eenmalige diepte investering. Het is een investering die u sneller terugverdient dan u denkt. Anders dan de steeds terugkerende kosten voor instortvoorzieningen. Denk niet alleen aan de inkoop van de instortvoorzieningen, maar ook aan het aanbrengen, het dichtzetten van de hijskommen en het wegwerken van beschadigingen. Bovendien levert vacuüm heftechniek tijdwinst door snelheid.

Rekenvoorbeeld:

Elk trapelement heeft 6 instortvoorzieningen nodig, 4 om te ontkisten en 2 om te kantelen. Stel u produceert 1000 trapelementen per jaar. Gebruikt u vacuüm heftechniek dan betekend dat voor u een bezuiniging op de productiekosten:

  • geen inkoop van 6000 instortvoorzieningen;
  • geen arbeid voor het plaatsen van de instortvoorzieningen;
  • en geen arbeid voor de nabewerking, denk aan het dichtzetten met beton van de instortvoorzieningen.

Per instortvoorziening betaald u zo al snel een bedrag van € 10,- en per trapelement € 60,-. Als u 1000 trapelementen ontkist, kantelt en opslaat is dit een kostenbesparing van € 60.000,-. Voor dit geld kunt u, afhankelijk van de specificaties, ook een vacuüm heftoestel kopen. Stel het toestel kost € 40.000,-, dan heeft u dit toestel al 1 ½ keer terugverdiend na het produceren van 1000 trapelementen.

*Let op alle prijzen hierboven zijn een voorbeeld en komen niet precies overeen met de werkelijkheid.

Vacuümtechniek biedt vele voordelen

Al een heel aantal voordelen zijn naar voren gekomen. Vacuümtechniek biedt echter nog meer voordelen voor het handlen van betonelementen. Hieronder worden de voordelen nog een keer onder elkaar gezet:

  • Snel en eenvoudig;
  • Geen beschadiging van de last door instortvoorzieningen;
  • Geen investering in instortvoorzieningen;
  • Minder mankracht, door eenvoudige bediening;
  • Minder kans op schade of ongelukken tijdens het handlen;
  • Zeer veilig door zichtbare veiligheidsvoorzieningen, een alarmsysteem en hangtijd;
  • Zeer efficiënt binnen opslagruimtes.

Meer informatie over trapelementen handlen met vacuümtechniek?

Benieuwd wat de voordelen zijn in uw situatie? Neem gerust contact op met onze medewerkers.