Hijstechniek

Heeft u materialen die u niet met een normale hijsmethoden kunt verplaatsen? Schakel dan Aerolift in. Wij werken met verschillende hijstechnieken, zodat we uw materialen van A naar B kunnen verplaatsen. Of uw product nu vlak is of niet, het om beton, metaal of papierrollen gaat, Aerolift zorgt voor een passende oplossing.

Vacuüm handling

Qua heftechniek werken we bij Aerolift veelal met vacuüm handling. Dit biedt vele voordelen ten opzichte van andere hijstechnieken. Door de diverse kantel- en kiepmogelijkheden kunt u materialen vanuit allerlei posities handlen. U heeft bijvoorbeeld geen plaatklemmen of aangelaste hijsvoorzieningen nodig.

Materialen handlen met vacuümtechniek wordt eenvoudig met de vacuüm lifters van Aerolift. Een zuignap bevestigd aan een machine zuigt zich vast aan het oppervlak van een object. Door het vacuüm ontstaat er een zeer sterke hechting tussen de zuignap en het materiaal. Dat maakt het tillen zonder touwen, kettingen en haken nu heel eenvoudig.

Geschikt voor allerlei materialen

Als u materialen wilt verplaatsen met vacuümtechniek, dan moeten deze een luchtdicht oppervlak hebben. Kunststoffen, windturbinebladen, wanden van koelcontainers/koeltrailers, treinwagons, hout, beton en glas; het zijn allemaal producten die u kunt handlen met vacuümtechniek van Aerolift.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeft het oppervlak niet helemaal vlak of glad te zijn. Ook objecten met alleen een platte kant of ronde objecten zoals buizen, bolvormige objecten en architectonische ontwerpen kunnen door een vacuüm opgetild worden. Meer weten over deze materialen? Lees dan verder op onze speciale pagina over materialen handlen met vacuümtechniek.

Methoden van handlen

Bij Aerolift hanteren we grofweg 4 methoden van handlen:

Veilig hijsen

Hijsen met vacuüm technologie is zeer veilig. Of het nu gaat over het veilig hijsen van 70 kg of 70 ton, u moet zeker weten dat het veilig is om de last te hijsen. Zelfs in het geval van een stroomstoring! Vacuüm technologie biedt controleerbare veiligheidsvoorzieningen. Lees meer over veilig hijsen.

Non-vacuüm handling

Bij sommige materialen past de hijstechniek vacuüm handling niet. Aerolift denkt dan graag met u mee om een maatwerkoplossing te bedenken. Bijvoorbeeld bij pijpen. Daar hebben we een non-vacuüm handling oplossing bedacht: de pipe spreader. In onderstaande video zie je deze manier van handling.

Meer weten?

Wilt u meer weten of bent u op zoek naar een maatwerk product? Onze medewerkers denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op.