Heffen betonnen heipalen (tijdsbesparing van 70%)

Drie identieke vacuüm heftoestellen voor het heffen en verplaatsen van prefab betonnen heipalen op een buitenopslaglocatie van Centrum Pile in Engeland. De Aerolift vacuümheffers zorgen voor snelheid, efficiëntie en veiligheid.

Verwachte tijdsbesparing van 70%!

Vacuum lifter for concrete piles

Hefbereik van de vacuüm heftoestellen

De vacuüm heftoestellen heffen heipalen met een minimale lengte van drie meter en een maximale lengte tot wel 16 meter. Zo kunnen alle heipalen op de opslaglocatie worden gehandled. Het enorme lengteverschil wordt opgevangen met een elektrische snelverstelling. Dit systeem beweegt twee verlengstukken simultaan naar buiten en naar binnen.

Aanvullende indicatielampen

Standaard zijn alle Aerolift vacuüm heftoestellen voorzien van twee indicatielampen. Een rode lamp, die aangeeft wanneer het vacuümniveau onder de 80% komt en het niet veilig is om te heffen. En een groene lamp die aangeeft dat het veilig is om te heffen (vacuümniveau >80%). Dit vacuüm heftoestel is voorzien van twintig indicatielampen! De lampen geven visueel weer welke opties van de heffer zijn geactiveerd. Het heftoestel bestaat uit veel opties die in- en uitgeschakeld worden met een druk op de knop. Het lampensystem helpt de bediener en verbetert de veiligheid.

Verbeteren van de veiligheid van hijsoperaties

Heffen met vacuüm betekent veilig heffen. Anders dan andere hefmethoden, biedt een vacuümheffer zichtbare en hoorbare veiligheid. Bovendien blijft de bediener tijdens de gehele hijsoperatie op veilige afstand van het te heffen product. In de voorgaande hijsoperaties werden haken gebruikt. Haken moeten handmatig worden bevestigd en dat neemt risico’s met zich mee. Zeker wanneer de heipalen hoog opgestapeld liggen! Met vacuüm hoeft niemand meer risico’s te nemen door op hoog opgestapelde heipalen te klimmen.

Aanvullende veiligheidsopties

Naast alle standaard veiligheidsvoorzieningen is dit vacuüm heftoestel voorzien van twee aanvullende veiligheidsopties. Een back-up vacuümpomp en een losbeveiliging.

De back-up vacuümpomp functioneert op een accu en houdt het vacuüm in stand bij een stroomstoring. Natuurlijk heeft iedere Aerolift vacuümheffer een hangtijd van tenminste 20 minuten (in de veronderstelling dat het product luchtdicht is). Met de back-up vacuümpomp worden klein lekkages opgevangen. Zo wordt de hangtijd verlengd met enkele uren tot de accu van de back-up vacuümpomp uiteindelijk ook leeg is.

Een losbeveiliging schakelt de knoppen om te lossen uit wanneer het product niet ondersteund is. Zo wordt voorkomen dat de operator per ongeluk kan lossen. Om te kunnen lossen dient het product op de grond te staan of op andere wijze ondersteund te zijn. In de situatie van gedeeltelijk heffen (bijvoorbeeld één heipaal in plaats van zeven), dan zorgt de losbeveiliging voor een alarmsignaal wanneer de operator de knoppen om te lossen indrukt. Het alarmsignaal duurt ongeveer tien seconden en geeft de operator voldoende tijd om te bepalen of het inderdaad de bedoeling is om te  lossen.

Download brochure Vraag offerte aan
Beton

Specificaties:

 • Engeland
 • 2020
 • 16 ton

 

Product

 • Prefab betonnen heipalen
 • Lengte: 3 – 16 meter
 • Omtrek: 200 – 250 – 300 – 350 – 400 mm
 • Soortelijk gewicht: 2.500 kg/m3

Over de hefoplossing

 • Aantal: 3
 • Hefcapaciteit: 16 ton
 • Lengte: ca. 6.600 mm
 • Breedte: ca. 1.500
 • Hoogte: ca. 2.000 mm
 • Eigengewicht: 5.000 kg, incl. zuignappen