Stadionbouw met vacuüm

Aerolift hefoplossing voor het complete handlingsproces van geprefabriceerde betonnen delen van een tribune. Van productie tot constructie. De oplossing bestaat uit twee verschillende vacuüm heftoestellen. Eén voor de productie om te ontkisten, heffen en kantelen. En een tweede die gebruikt wordt bij de constructie van het stadion.

Waarom heffen met vacuüm in plaats van haken?

Het complete handlingsprocess gebeurde van oorsprong met behulp van haken. De haken werden tijdens de productie gemonteerd en na de constructie verwijderd. Door vacuüm heffen zijn er geen haken nodig en wordt bespaard op mankracht, tijd en investering. Bovendien blijven de tribune-elementen glad en onbeschadigd.

According to the Operation Manager at the time, Tom McGregor of Hanson: “These units have been very exciting for us, and have proven to be simple to use, fast, and we have made with more than 8,000 picks with the plant unit with no problems. The ability to handle and rotate the elements quickly and safely with the elimination of inserts are some of the major factors for us in utilizing the Aerolift technology. We are looking forward to using these devices for handling other elements in the plant once these stadium projects are over.” (CPI Worldwide 2008) Read the complete article.

Vacuüm heftoestel productiefabriek

Tijdens de productie zorgt het vacuüm heftoestel voor het ontkisten, heffen en kantelen van de tribune-elementen. Na het ontkisten zijn elementen enigszins gebogen, maar dit is geen enkel probleem voor het vacuüm heftoestel. Wanneer ontkisten gebeurd met haken dan is de uithardingstijd van het beton minimaal 24 uur. Door het verdeelde oppervlaktedruk van een zuignap is met vacuüm ontkisten al mogelijk na 8 tot 10 uur! Zo wordt productietijd aanzienlijk ingekort. Het vacuüm heftoestel plaatst de elementen op een truck voor het transport naar de constructie locatie.

Vacuümheffer voor de stadiounbouw

Bij het stadion opereert een Aerolift vacuümheffer in combinatie met een draadkraan voor zware lasten. De kraan is gepositioneerd op de middenstip en is in staat om alle hoeken van het stadion te bereiken. In het ontwerp van de vacuümheffer moesten wij rekening houden met verschillende vormaspecten van de elementen. Zo varieert het zwaartepunt per element. Door het ontwerp van de vacuümheffers zijn elementen altijd perfect in balans.

Bron:

CPI Worldwide (2008) A useful corporation to introduce vacuum handling in the USA (Issue 4 2008 ed.). Retrieved from http://www.cpi-worldwide.com/en/journals/artikel/2000

Download brochure Vraag offerte aan
Beton

Specificaties:

  • Verenigde Staten
  • 2014
  • 11 ton
  • 180 graden (2 van de 3 vacuüm heftoestellen)

Product

  • Geprefabriceerde betonnen delen van een tribune

Meer over deze hefoplossing